Beden Sağlığı Şişmanlık kanser nedeni

Şişmanlık kanser nedeni

Paylaş
Şişmanlık kanser nedeni

Dünya genelinde tüm kanserlerin yüzde 30'unun şişmanlıktan kaynaklandığını belirtildi

Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, kanserin, dünyada olduğıu gibi Türkiye'de de öldürücülüğünün yanında, bıraktığı sakatlıklar ve ortaya çıkardığı ekonomik kayıplar nedeniyle önemli halk sağlığı sorunu olduğunu anımsattı.

Çetinkara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nedeni bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan kanserlerle, 2020 yılına kadar tüm vücut kanserlerini yüzde 10, 2030 yılına kadar da akciğer kanserlerini yüzde 25, tüm vücut kanserlerini ise yüzde 15 oranında azaltmaktır.

'Kanser önlenebilir'

Bu hedeflere yönelik olarak halkın kanser konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin yükseltilmesi son derece önemlidir. Dünya genelinde tüm kanserlerin yüzde 30'unun şişmanlıkla ilgili olması nedenilyle ideal vücut ağırlığını korumak kanser riskini önemli ölçüde azaltmaktadır.

Enerji değeri yüksek, yağlı ve şekerli besinlerin aşırı tüketilmesinden kaçınmak, bol sebze- meyve tüketmek, stresten uzak hareketli yaşam tarzı benimsemek ve alkıl, tütün kullanımından kaçınmak kanserden korunmada hayati önem taşımaktadır.”

KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı