Gündem Sistem kurbanı

Sistem kurbanı

Paylaş
Sistem kurbanı

14 yaşındaki Yalçın Öktem, girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nın sonucunu öğrenmek için sabah internete girdi. 1 yıl boyunca deliler gibi çalışan Yalçın başarısız olunca kendini astı

336.608 PUAN ALMIŞTI

Haberin Devamı

Kütahya’da oturan 14 yaşındaki Yalçın Öktem annesiyle birlikte, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi ağabeyi Berkay Öktem’in yanına gelmişti.

Annesi ve ağabeyi evden çıkınca Yalçın, girdiği SBS sınavının saat 11.00’da açıklanan sonucunu öğrenmek için internete girdi. Sonuç kötüydü, SBS’den 336.608 puan almıştı. İstediği okul olan Kütahya Fen Lisesi’ne giremeyecekti.

HAYALLERİ YIKILDI

Burası aynı zamanda çok sevdiği ve örnek aldığı ağabeyi Berkay’ın mezun olduğu liseydi. Hayalleri yıkılan Yalçın kendisini yatak odasında iple astı.

Eve dönen anne ve ağabey zili çalmalarına rağmen Yalçın kapıyı açmayınca çilingir çağırıldı. Eve girdiklerinde Yalçın’ın cesedini buldular. Anne ve ağabey sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

SBS’NİN YARATTIĞI BASKI

Yalçın’ın ruhsal sorunu olmadığını belirten yakınları “Hırslı bir çocuktu. SBS’ye çok çalışmıştı. Tek hedefi hayranı olduğu ağabeyinin bitirdiği liseye girmekti. SBS’nin üzerinde yarattığı baskı nedeniyle beklediği puanı maalesef alamadı” dedi.

SBS kademeli olarak kalkıyor. Önümüzdeki yıl SBS’ye 7 ve 8’ler, bir sonraki yıl da sadece 8’ler girecek.

Taylan YILDIRIM/DHA