Gündem Sitede tilki besliyorlar!

Sitede tilki besliyorlar!

Paylaş
Sitede tilki besliyorlar!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, ormanlık alanın yanında bulunan sitenin sakinleri, "Oğul" adını verdikleri tilkiyi 3 senedir besliyor.

Kılçak köyündeki Yeni Doğuş Sitesi sakinlerinin 3 yıl önce yavruyken apartmanlarının önüne gelen ve yiyecek vererek beslemeye başladıkları tilkiyi görenler şaşırıyor.

Haberin Devamı

İnsanlardan korkmayan tilkiye "Oğul" adını veren vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde ormanlık alana doğru seslendiklerinde hayvan yanlarına geliyor. Tilki, kendisine verilen yiyecekleri yedikten sonra site çevresindeki kedilerle bir süre oynayarak vakit geçiriyor, ardından da ormana dönüyor.
Site sakini Muzaffer Sarı, 3 yıl önce yavruyken köye gelen tilkiyi, beslemeye başladıklarını anlatarak, sitenin çevresinde kimseye zararı olmadan dolaşan tilkiyi kendilerinin büyüttüğünü söyledi.

Sarı, "Köpeklerden çok korkar, onları gördüğü zaman kaçar, ama kedilerle oynamayı sever. ’Oğlum’ diye bağırdığımız zaman evlerimizin yakınındaki ormanlık alanın içinden çıkar yanımıza gelir. Bizimle birlikte site içinde dolaşır. Kimseye bir zararı yok, tilki burada iyice evcilleşti. Tüm site sakinleri de hayvana alıştı" diye konuştu.

Haberin Devamı