Gündem Şivan Perver konserine baskın

Şivan Perver konserine baskın

Paylaş
Şivan Perver konserine baskın

Şivan Perwer'i hedef alan PKK'lılar Kürt sanatçının Hollanda konserini basmak istedi. Ancak sanatçının tepkisi sert oldu

PKK yandaşı yaklaşık 200 kişi, geçtiğimiz pazan günü Hollanda'danın Den Haag kentindeki Nevruz kutlamalarını bastı. Kürt sanatçı Perwer'in konser vereceği etkinliği sabote etmek için içeriye girmek isteyen grup alınmayınca sahte bomba ihbarı ile şenlik havasına gölge düşürdü.

Ancak Perwer'i dinlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişi dağılmayınca Hollanda polisi çareyi, Perwer'i kalabalığa hitap etmek için çağırmakta buldu.

PERWER 'SOYTARI' DEDİ

Polis otosunun hoparlöründen vatandaşlara seslenen Perwer, kutlamaları zehir eden PKK'lılara sert tepki gösterdi. Olay çıkarmak isteyenleri 'soytarı' diyerek kınayan Perwer, şunları söyledi:

"Biz halaya duracaktık. Bunlar bizi bütün dünyaya rezil etti. Ayıptır, artık yeter günahtır. Bu tarz şeyleri bırakın. Ben halkımın dostuyum. Ben sizin işçiniz ve Şıvanınızım.

Sizden bir ricam var. Çocuklarınıza sahip çıkın okutun. Bunlar gibi soytarı olup kendi halklarına saldırmasınlar. Bize terbiyeli bilgili akıllı çözüm üreten gençler lazım. Nevruzlarını gecelerini yıkan değil."

Daha sonra 4 Kürtçe şarkısını hoparlörden okuyan Perwer, kalabalığın dağılmasını sağladı.

"KANLI 1 MAYIS'I HATIRLADIM"

Konseri organize eden kuruluşlardan Hollanda Komkar Başkanı Sidar Bingöl de PKK yandaşlarının geceyi sabote etmek istediğini anlattı. Perwer nezdinde Nevruz'un hedef alındığını aktaran Bingöl, "Bu saldırı dominant ve 'bana biat edeceksin' kültürünün eseridir.

O gece bana kanlı 1 Mayıs olaylarını hatırlattı. Çünkü o günü yaşadım ve insanlar ezilerek can vermişti. Vatandaşlar bayram elbiselerini giyerek gelmişti. Biz yeni Dehak'lar için uğraşmıyoruz.

Diktatörlerin çağı bitti. Şivan orada bu provokasyonu protesto etti ve 4 tane türkü söyleyerek gece 11'e kadar bekleyenlerin dağılmasını sağladı" dedi.