Dünya Sivas Kangal'a yasak geldi

Sivas Kangal'a yasak geldi

Paylaş
Sivas Kangal'a yasak geldi

Danimarka'da bazı köpek cinslerini yasaklama konusunda hazırlanan yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç’in, yasaklanacak köpekler listesinden Kangal’ı çıkartma çabaları sonuç vermedi ve parlamentoda, çoğunluğun oyları ile kabul edilerek yasallaşan tasarıya göre Kangal köpeklerinin ülkeye sokulması, üretilmesi ve yetiştirilmesi 2015 yılından sonra yasak olacak.

2015 yılına kadar listede adı geçen yasaklı köpeklere sahip olanlar, kamuya açık alanlarda köpeklerini ipsiz gezdiremeyecek, maske takmak zorunda kalacak, bir başkasına satamayacak.

2015'e kadar listedeki cins köpeklerden üretenler, yeni yavruları Danimarka sınırları içinde satışını yapamayacaklar.

Elinde yasaklı köpek cinsi bulunanlar çevresine zarar vermemek şartı ile, köpeklerine yaşadığı sürece sahip olabilecekler.

"KANGAL’IN YASAKLANMAMASI İÇİN UĞRAŞTIM"

Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, partisinin oylamaya katılmadığını belirterek „kangal köpeği, insana, özellikle çocuklara yakınlığı ile bilinen ve Anadolu köylerinde her evde olan bir çoban köpeği cinsidir.

Yasaklanmaması için mücadele verdim ama benim yalnız başıma verdiğim mücedele işe yaramadı“dedi. Çekiç, Kangal’ın yasaklanmaması için Adalet Bakanı’na soru önergesi vermişti.

Yasaklanan köpek cinsleri şöyle: Kangal, Fila Brasileiro, Tornjak, Boerboe Amk. Btaffrdshire Terrier, Dogo Argentino, Amerikan Buldog’u, Orta Asya Ovtcharka, Kafkasya Ovcharka, Sarplaninac, Güney Rusya Ovtcharka.

Haberin Devamı