Eğitim - Kariyer Sivas’ta 5 bin öğrenciye burs için yardım yemeği

Sivas’ta 5 bin öğrenciye burs için yardım yemeği

Paylaş
Sivas’ta 5 bin öğrenciye burs için yardım yemeği

Sivas Valisi Davut Gül Başkanlığı’nda Sivas Hizmet Vakfı tarafından yürütülen ’Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor Projesi’ kapsamında 5 bin lisans öğrencisine verilecek burs için kadınlara yönelik yardım yemeği düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salonun’da verilen yemeğe Vali Davut Gül ile eşi Gülden Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, protokol eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. Vali Davut Gül geçen yıl başlatılan lisans öğrencilerine yönelik burs kampanyasının artarak devam ederek şöyle konuştu:

"Geçen yıl başlattığımız lisans öğrencilerine bursla ilgili ciddi anlamda bir yol katettik. Yaklaşık 2 binin üzerinde çocuğumuza burs verdik ve bursu verirken tamamen sizlerin katkılarıyla, Sivaslı hayırseverlerin katkılarıyla verdik Burada önemli olan bu birlikteliği göstermek. Önemli olan bu çocuklarımıza sahip çıkmak. Sivaslılar eğer bir şeye sahip çıkacaklarsa en iyi sahip çıkacakları konu gelecekleri olan öğrenciler. Bugün de yaptığımız iş o. Çocuklarımız inanıyorum ki aldıkları bu bursla çok iyi şekilde okuyacaklar, mezun olduktan sonra burs vermeye başlayacaklar ve Sivas’taki bu güzel döngü artarak devam edecek. "

Kampanya kapsamında burs almaya hak kazanan öğrencilere eğitim öğretimlerinin devam ettiği 8 ay boyunca kişi başı aylık 150 lira burs dağıtılacak.

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)

Haberin Devamı