Spor Sivas'ın yabancıları lige 'yabancı'

Sivas'ın yabancıları lige 'yabancı'

Paylaş
Sivas'ın yabancıları lige 'yabancı'

Sivasspor, bu sezon ligin ilk yarısında kadrosunda bulunan yabancı oyuncularından istediği verimi alamadı

Geçen sezon ligi şampiyon Beşiktaş’ın ardından 2. sırada tamamlayan kadrosunda bulunan 7 yabancıdan 5’ini başka takımlara veren Sivasspor, bu sezonun ilk yarısında 3’ü yeni transfer olmak üzere 5 yabancı oyuncuyla mücadele etti.

Geçen sezon kadrosunda yer alan yabancılardan Bilica’yı Fenerbahçe’ye, Herve Tum ve Kanfory Sylla’yı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a, İsrailli golcüsü Pini Felix Balili’yi Antalyaspor’a, Gineli savunma oyuncusu Mamadou Diallo’yu Diyarbakırspor’a verdikten sonra bu sezon Nijeryalı gole dönük orta saha oyuncusu Akeem Oriyomu Agbetu, Kongolu savunma oyuncusu Pierre Emmanuel Mbemba ve Gabonlu orta saha oyuncusu Bruno Zita Mbanangoye’yi kadrosuna katan Sivasspor, eski yabancı oyuncuları Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç ve Fransız golcü Yannick Kamanan ile birlikte 5 yabancı isimle mücadelesini sürdürdü.

Bu 5 oyuncudan Kamanan 4, Zita ise 1 gol atarak skora katkı sağlarken, Agbetu son maçlarda sergilediği performansla beğeni topladı. Petkoviç, eski sezonlara oranla düşük performans sergilerken, Mbema sadece Antalyaspor maçında forma şansı buldu.

PETKOVİÇ GEÇMİŞİ ARATTI

Avustralyalı kaleci Petkoviç, bu sezon ligde forma giydiği 10 maçta toplam 900 dakika sahada kaldı. Bu maçlarda kalesinde 17 gole engel olamayan tecrübeli kaleci Petkoviç, 2 kez sarı kartla cezalandırıldı.

KAMANAN TAKIMIN EN GOLCÜSÜ

Fransız golcü Yannick Kamanan ise geçen sezon olduğu gibi bu sezon da inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Sivasspor’a geçen sezonun ikinci yarısında transfer olan ve geçen sezon 8’i ilk onbirde olmak üzere forma giydiği 17 lig maçında 4 gole imza atan Kamanan, bu sezonun ilk yarısında da 5’i ilk onbirde olmak üzere 12 karşılaşmada şans buldu.

Bu maçlarda 674 dakika sahada kalan Kamanan, 4 gole imza atarak takımının en golcü ismi oldu. Kamanan, forma giydiği maçlarda 1 kez de sarı kartla cezalandırıldı.

Bu sezonun başında transferin son gününde Rusya’nın Dinamo Minsk takımından kadroya dahil edilen Bruno Zita Mbanangoye ise 4’ü ilk onbirde olmak üzere 9 lig maçında görev yaptı. Bu maçlarda 383 dakika sahada kalan Zita, 1 gole imza attı.

AGBETU İSTENİLENİ VEREMEDİ

Kocaelispor’dan transfer edilen Akeem Agbetu ise 1’i ilk onbirde olmak üzere 6 maçta şans buldu. İlk yarının son haftalarında başarılı bir performans sergileyen Agbetu, forma giydiği maçlarda 234 dakika sahada kalırken, 2 kez de sarı kartla cezalandırıldı.

Kongolu savunma oyuncusu Mbemba ise takımda en az forma şansı bulan yabancı oyuncu oldu. Antalyaspor maçının 74. dakikasında oyuna giren Mbema, sadece 17 dakika sahada kaldı.

BOUAZZA, OYNAMADAN AYRILMIŞTI

Sivasspor’un İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham’dan transfer ettiği Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Hamer Bouazza takıma ve şehre alışamadığını gerekçe göstererek kırmızı-beyazlı ekipten ayrılmıştı.

Haberin Devamı