Spor Sivasspor Afrikalıları sevdi

Sivasspor Afrikalıları sevdi

Paylaş
Sivasspor Afrikalıları sevdi

Sivasspor, ara transfer döneminde Afrika Kıtası'ndaki ülkelerin futbolcularını tercih ederek şu ana dek 3 yabancı oyuncuyu kadrosuna dahil etti

Süper Lig’deki 5. sezonunu yaşayan ve önceki sezonlarda başta Brezilyalı ve Afrikalı futbolcular olmak üzere birçok yabancı oyuncuyu kadrosunda bulunduran Sivasspor, bu sezon ara transfer döneminde rotasını Afrika Kıtası’na çevirdi.

Afrika Kıtası’nda birçok takımı çalıştıran ve Afrikalı oyuncuları çok iyi tanıyan, onları özelliklerini çok iyi bilen teknik direktör Muhsin Ertuğral’ın isteği doğrultusunda yabancı transferlerini gerçekleştiren kırmızı-beyazlı ekip, ara transfer döneminde şu ana dek Malili orta saha oyuncusu Souleymane Keita, Tunuslu orta saha oyuncusu Nabil Taider ve Güney Afrikalı orta saha oyuncusu Elrio Van Heerden’i kadrosuna dahil etti.

Kırmızı-beyazlı ekibin kadrosunda, bu 3 oyuncunun transferi ile birlikte yabancı futbolcu sayısı 8’e yükseldi. Sivasspor’un kadrosunda şu anda bu 3 yeni transferin yanı sıra Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç, Kongolu savunma oyuncusu Pierre Emmanuel Mbemba, Fransız golcü Yannick Kamanan, Nijeryalı gole dönük orta saha oyuncusu Akeem Oriyomu Agbetu ve Gabonlu orta saha oyuncusu Bruno Zita Mbanangoye bulunuyor.

SON 5 SEZONDA FORMA GİYEN YABANCILAR

Dos Santos Anderson-Brezilya
Fransergio Bastos-Brezilya
Dennis Pena Lemago-Brezilya
Pini Balili-İsrail
Raymond Kalla-Kamerun
Michael Petkoviç-Avustralya
Edson Arauja Da Silva-Brezilya
Nordin Wooter-Hollanda
Fabricio Carvalho Pereira-Brezilya
Simon Colosimo-Avustralya
Karim Saidi-Tunus
İvan Cvetkov-Bulgaristan
Mamadou Diallo-Gine
Kanfory Sylla-Gine
Bernard Okorowanta-Nijerya
Sergio Oliveira-Brezilya
Herve Tum-Kamerun
Da Silva Bilica-Brezilya
Yannick Kamanan-Fransa
Oriyomu Agbetu-Nijerya
Pierre Mbemba-Kongo
Hamer Bouazza-Fransa (Cezayir asıllı)
Bruno Zita Mbanangoye-Gabon
Souleymane Keita-Mali
Nabil Taider-Tunus
Elrio Van Heerden-Güney Afrika

Haberin Devamı