Spor Sivasspor kendine geldi

Sivasspor kendine geldi

Paylaş
Sivasspor kendine geldi

Turkcell Süper Lig'de son 3 haftada düşme potasındaki rakipleri ile yaptığı 3 maçtan 7 puan çıkaran Sivasspor, bir nebze olsun alt sıralardan uzaklaştı

Ligin ikinci yarısına dış sahada Trabzonspor’a 3-1 ve iç sahada Fenerbahçe’ye 5-1 yenilerek başlayan ve adeta ligin dibine demir atan Sivasspor, bu 2 mağlubiyetin ardından düşme hattındaki rakipleri Denizlispor, Diyarbakırspor ve Manisaspor ile 3 zorlu maça çıktı.

Ligin 19. haftasındaki Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası 17 puanla 16. sırada yer alan kırmızı-beyazlı ekip, zorlu 3 haftalık periyotta önce Denizlispor’u iç sahada 2-0 yenmeyi başardı.

Denizlispor galibiyetinin ardından, Diyarbakırspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Sivasspor, Manisaspor ile iç sahada yaptığı kritik maçtan da 1-0 galip ayrılmayı başararak çıkışa geçti.

3 HAFTADA 7 PUAN

19. hafta sonunda düşme hattındaki rakipleri Ankaragücü, Manisaspor ve Diyarbakırspor’un 2 puan gerisinde yer alan Sivasspor, son 3 haftada topladığı 7 puanla sıralamada 3 basamak birden yükselerek rakiplerinin üstüne çıktı.

Ligde 22. hafta sonunda 24 puanla 13’üncü sırada yer alan Sivasspor, 23. haftada deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Önceki 2 sezonda şampiyonluk mücadelesi veren, ancak bu sezon bir türlü ligin alt sıralarından kurtulamayan Sivasspor, ilk haftadan bu yana puan sıralamasında ilk kez 15’inci sıranın üzerine çıkabildi.

Haberin Devamı