Spor Sivasspor'da Bakkal gitti, Çalımbay geliyor

Sivasspor'da Bakkal gitti, Çalımbay geliyor

Paylaş
Sivasspor'da Bakkal gitti, Çalımbay geliyor

Sivasspor'da Bakkal gitti, Çalımbay geliyor

Sivasspor’da Bucaspor beraberliği sonracı yönetimle yaptığı toplantının ardından dün gece istifa eden teknik direktör Mesut Bakkal veda etti. Başkan Mecnun Otyakmaz, Rıza Çalımbay’ın kente geleceğini ve büyük ihtimalle anlaşacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Dün gece karşılıklı görüşerek yılların ayrılmasına karar verilen Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısı ile kente veda etti.

Kendi kararı ile istifa ettiğini söyleyen Bakkal, “Hiçbir şart öne sürmeden çatışma ve kavga olmadan gayet dostane ve seviyeli bir ayrılık oldu. Geldiğimizden itibaren güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Bazı şeyleri zorlamanın da anlamı yok. Geldiğimizden itibaren herkese olumlu bir sinerji yansıttığımızı ve aynı şekilde bana yansıdığını düşünüyorum. Olumsuz bir görüntü oluşmaya başlayınca kendi isteğimle istifa ettim. Bundan sonra Sivasspor’a başarılar diliyorum. Buradaki arkadaşlara ve taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Futbolda böyle şeyler var. Başarı ve başarısızlığın ne olduğunu çözemedim ama zorlamanın da bir anlamı yok. Herkes hakkını helal etsin” dedi.

Haberin Devamı

Kararında Bucaspor maçı sonrası taraftar tepkilerinin etkili olmadığını söyleyen Bakkal, “Bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Buradaki karar benimdir. Allah için yönetim bana hiç bir zaman git demedi. Kendi kararımla kulübümden ayrılmış bulunuyorum. Gelecek teklifleri değerlendireceğim. Biz bu arenadayız ve bu işin içinde olacağız. Burada güzel günler geçirdim. Güzel şeyler yaptığımıza da inanıyorum. Kaderden öteye gidemiyoruz. Devam edebilirdim. Daha fazla bazı şeyleri zorlamanın anlamı olmadığını düşünerek bu kararı verdim” dedi.

Maç sonrası istifa kararını açıklamamasına da değinen Bakkal, “O toplantıda söylediklerim anlamlıydı. Üstüne düşen almıştır. Herkes gelip geçici Sivasspor kalıcıdır. Kısa vadeli yatırımlar iyi yatırım değildir. Geçen 24 Mart’ta buraya geldiğimde ışıklan sönüktü, kimsenin kafasını kaldıracak hali yoktu. Bazı şeyler çok çabuk unutuluyor. Sevindirici tarafı yönetim ve oyuncumla, basınla bir problemim olmadı. Herkesle iyi ilişkiler kurduğumu düşünüyorum. Böylesi belki Sivasspor için daha iyi olacaktır. Bu takıma ve kulübe sahip çıkılması en doğru karardır. Şimdi yeni hoca geliyor. Bu takımın iyi olacağını biliyorum. Biz sakatlıklar nedeni ile şanssız zamanlar geçirdik. Galatasaray maçından sonra buraya insanlar şampiyonluk tezahüratları ile gelmişti. Ne değişti. Başarı çabuk unutuluyor. Sabırsız olmaya gerek yok. Bazı saplantılardan vazgeçilmesi gerekiyor. Disiplin ve işleyiş önemli. Onun için kimseye kırgın değilim, üzgün değilim. Ama benim gittiğimden insanlar çok üzgün. Belki bu duygusallık işlerin iyi olmasını engelliyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

RIZA ÇALIMBAY GELİYOR

Mesut Bakkal’dan sonra kısa bir açıklama yapan Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, “Yeni sezonla birlikte arzu edilen sonuçlara ulaşılamamasına rağmen memnun olduğumuz hocamızla yol ayrımına geldik. Sivasspor olarak istikrardan yana olduğumuzu söyledik. Uzun vadeli sözleşmeler hedefimizdi. İçinde bulunduğumuz şartlar bizi bu noktaya getirdi. Mesut hocaya bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Mutlu bir şekilde ayrılıyoruz kendisinden. Hocamızla aramızda iyi bir elektrik vardı. Geçen yıl bizi çekip çıkarmıştı. Maalesef 9’uncu hafta itibariyle camianın beklentileri karşılanmış değil. Kan değişikliğinin daha iyi olacağı söyleyerek ayrılmaya karar verdiğini söyledi. Kendisine başarılar diliyorum. İlerleyen yıllarda Sivasspor’un kapısı kendisine açıktır” dedi.

Haberin Devamı

Son haftalarda kendi maçlarında yaşanan hakem hatalarının bundan sonra öncelikleri olacağını ifade eden Başkan Otyakmaz, “Takımımızın farklı mağlup olduğunu ve içeride kazanamadığı gerçeğini bir tarafa bırakırsak bazı şeylerin bedelini ödüyoruz. Hocamızla ayrılmak zorunda kalıyoruz. Son haftalarda her maçta net yaşanan hakem hatalarının bedelini de birilerinin ödemesi gerekiyor. Bu bizim birinci önceliğimiz olacak. Sivasspor camiası olarak buna ağırlık vereceğiz. Her maçta olan hataların takipçisi olacağız. Geçtiğimiz yıllarda MHK konusunda olumsuz havanın yansıması sonucu olarak bu sezon başında Federasyon Genel Kurulu’nda Sivasspor’un da içinde bulunduğu bir grup MHK’nin değişmesi için imza topluyordu. Ama Federasyon başkanın temkinleri ve MHK’nin önümüzdeki yıl daha iyi olacağı düşüncesiyle vazgeçmiştik. Sanki bu organizasyonda olduğumuz için bize karşılık veriliyormuş gibi geliyor. İnşallah böyle bir şey yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Yeni teknik direktör konusunda da isim veren Otyakmaz, “Böyle bir durumda akla gelecek ilk kişi hemşehrimiz Rıza Çalımbay’dı. Kendisi Sivas’a gelecek ve bir görüşme yapacağız. Bir aksilik çıkacağını sanmıyorum” dedi.

Kadro dışı bırakılan Mehmet Yıldız ve Keita’nın durumunu da değerlendiren Otyakmaz, “Hemen af konusunun gündeme gelmesi aslında doğru bir tavır değil. Ama içinde bulunduğumuz durum itibariyle yeni teknik direktörümüzün bu konuda mutlaka bir görüşü olacaktır. Hem teknik heyet, hem yönetim tarafından tartışılarak gerekli olan ve kulübün üstünlüğünü ön planda tutacak bir karar çıkacaktır” diye konuştu.

Eraydın AYTEKİN / SİVAS,(DHA)