Spor Sivasspor'da 'Yıldırım' harekâtı

Sivasspor'da 'Yıldırım' harekâtı

Paylaş
Sivasspor'da 'Yıldırım' harekâtı

Sivasspor, Hollanda Birinci Lig ekiplerinden FC Utrecht'te top koşturan gurbetçi forvet Atilla Yıldırım ile prensipte anlaştı

Daha önce Fransa Birinci Lig takımlarından Sochaux’ta top koşturan Senegalli savunma oyuncusu Jacques Faty, Ofspor’dan genç kaleci Nihat Şahin, Sırbistan ekibi FK Rad Belgrad’dan kaleci Milan Borjan, Karşıyaka’dan genç orta saha oyuncusu Kıvanç Karakaş ve Adana Demirspor’dan genç stoper Murat Akça ile pilot takım olan Anadolu Üsküdar 1908 Spor’dan genç oyuncular Burçağ Başel ve Caner Hüseyin Bağ’ı kadrosuna katan Sivasspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Kırmızı-beyazlı ekip, Kardemir Karabükspor’dan sağ kanat oyuncusu Kerim Zengin’in ardından Hollanda’da top koşturan gurbetçi forvet Atilla Yıldırım ile de prensipte anlaşma sağladı.

Abdurrahman Dereli ile yolların ayrılmasının ardından sağ bek mevkisine Uğur Kavuk’un yanına Kerim Zengin’i, yolların ayrıldığı golcü oyuncu Mehmet Yıldız’ın mevkisine de Hollanda’nın Ajax takımının alt yapısında yetişen genç forvet Atilla Yıldırım’ı transfer etmeyi planlayan Sivasspor, iyi bir yabancı forvet oyuncusu daha alarak transferi noktalamak istiyor.

Prensipte anlaşma sağlanan Kerim ve Atilla’nın önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Şu ana dek 7 oyuncuyu kadrosuna katan, 2 futbolcuyla da prensipte anlaşma sağlayan Sivasspor, takımdan ayrılan oyuncuların yerine transferler yaparak yeni sezona güçlü bir kadroyla girmeyi hedefliyor.

ATİLLA YILDIRIM KİMDİR?

Atilla Yıldırım, 22 Kasım 1990’da Almanya’da doğdu. Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Navruzyaylası köyünden yurt dışına giden gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Atilla Yıldırım, küçük yaşta ailesiyle birlikte Hollanda’nın Amsterdam kentine yerleşti.

Futbola 7 yaşında başlayan ve ilk olarak Amsterdam’daki DCG takımında oynayan Yıldırım, Elinkwijk ve HFC Haarlem takımlarında forma giydikten sonra Ajax’ın alt yapısında yer aldı.

Ajax yıldız takımında iki yıl futbol oynayan Yıldırım, daha sonra FC Utrecht’e transfer oldu. FC Utrecht’in A2 takımında 13 maçta 16 gol atıp, 7 asist vererek kendisini ispatlayan Yıldırım, daha sonra (A) takıma yükseldi.

FC Utrecht’te başarılı maçlar çıkaran ve birçok kulübün transfer listesine giren Yıldırım, 1 metre 90 santimetre boyunda ve güçlü fiziği ile dikkati çekiyor.

Avrupa’da top koşturan yetenekli Türk futbolcular arasında ismi yer alan Yıldırım’ın, Türkiye’de top koşturmayı planladığı ve (A) Milli Takım forması giymeyi hedeflediği belirtildi.

Haberin Devamı