Spor Sivasspor'un 1 yıllık özlemi bitti

Sivasspor'un 1 yıllık özlemi bitti

Paylaş
Sivasspor'un 1 yıllık özlemi bitti

Bucaspor'u İzmir'de 4-0 yenerek dış sahadaki 21 maçlık galibiyet hasretini noktalayan Sivasspor, 456 gün sonra deplasmanda galibiyet aldı

Küme düşme hattındaki en yakın rakibi Bucaspor’u dış sahada 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek ligde kalma yolunda önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran Sivasspor, bu galiyetle puanını 25’e çıkardı.

Bucaspor ile arasındaki puan farkını 4’e yükselten kırmızı-beyazlı ekip, 14’üncü sıradaki Gençlerbirliği ile arasındaki puan farkını da 3’e indirerek kümede kalma yarışını daha farklı bir hale getirdi.

Ligin ilk yarısında Bucaspor ile Sivas’ta 1-1 berabere kalan Sivasspor, rövanş maçından 4-0 galip ayrılarak lig sonunda olası puan eşitliği durumunda rakibi Bucaspor’a karşı ikili averajda avantajlı konuma geçti.

Bucaspor’a karşı ligdeki 2. randevusuna çıkan ve rakibine karşı ilk galibiyetini elde eden Sivasspor, bu galibiyetle deplasmandaki 21 maçlık galibiyet hasretini de noktaladı.

Ligde dış sahada en son galibiyetini 19 Aralık 2009’da geçen sezonun 17. haftasında Ankaragücü’ne karşı 3-2’lik skorla alan Sivasspor, Ankaragücü maçının ardından ligde çıktığı 21 maçta galibiyet elde edememişti.

Sivasspor, 8’i geçen sezona, 13’ü ise bu sezona ait olmak üzere ligde çıktığı 21 deplasman maçında 8 beraberlik, 13 yenilgi almıştı. Bucaspor’u yenerek bu sezon dış sahadaki ilk galibiyetini elde eden Sivasspor, ligdeki galibiyet sayısını da 6’ya çıkardı.

Bu sezon Bucasspor maçı öncesinde deplasmanda yaptığı 13 maçta 10 yenilgi, 3 beraberlik alan kırmızı-beyezlı ekip, bu sezon sahasında Galatasaray’ı 2-1, Kardemir Karabükspor’u 5-1, Konyaspor’u 1-0, Manisaspor’u 4-2 ve Kayserispor’u 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Sivasspor, Kayserispor’un ardından Bucaspor’u da yenerek bu sezon ilk kez üst üste 2 maç kazandı. Kırmızı-beyazlılar, Buca deplasmanından 4 farklı üstünlükle ayrılarak bu sezonki en farklı galibiyetlerinden birine de imza attı. Sivasspor, bu sezon en farklı galibiyetini sahasında Kardemir Karabükspor’u 5-1 yenerek elde etmişti.

Haberin Devamı