Spor Sivas'ta Çalımbay dönemi başladı

Sivas'ta Çalımbay dönemi başladı

Paylaş
Sivas'ta Çalımbay dönemi başladı

Sivasspor'da teknik direktör Mesut Bakkal'ın görevine son verilmesinin ardından teknik adam arayışlarına giren Sivasspor, Rıza Çalımbay'la sözleşme imzaladı

Süper Toto Süper Ligi’nde aldığı kötü sonuçlar ile zor günler geçiren ve alt sıralardan kurtarma mücadelesi veren Sivasspor, teknik direktör Rıza Çalımbay ile sözleşme imzaladı.

İmza törenine kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, yönetim kurulu üyeleri de katıldı. İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, “Sivasspor olarak her zaman üst sıralara oynamak isteyen bir takım olduk.

Çünkü kendi içimizden çıkmış Türk futboluna hizmet etmiş ve teknik direktörlük görevinde de büyük başarılara imza atmış Rıza hocamızla sözleşme imzalıyoruz. İnşallah bu birlikteliğimiz uzun yıllar devam eder” dedi.

“Ben buraya başarılı olmaya geldim” diyen teknik direktör Rıza Çalımbay, ise “Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İnsanların futbol oynarken bile çok büyük hedefleri vardır. Ben de bu hedeflerimin hepsini gerçekleştirdim. Ama en büyük hedeflerimden birisi de Sivasspor forması giymekti.

Bunu da bir Fenerbahçe maçında gerçekleştirdim. Teknik direktörlük görevine başlarken de en büyük isteğim Sivasspor’da çalışmaktı. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Zaten başkanımız hep ilklere imza attı. Bu günde bir ilki yaparak Sivassporlu bir teknik direktörle sözleşme imzaladı.

Dün ben buraya görüşmeye geldiğim zaman belki de antrenörlük hayatımdaki en kısa görüşmeyi yaptım vee başkanımızla 2 dakika görüştükten sonra tamam dedim.

Burası benim için kutsal bir yer. Buraya da başarı için geldim ve mutlaka da başarılı olacağım. Sivasspor camiasına layık olmak için elimden geleni yapacam. Şu anda zor günler yaşıyoruz ama bu aşılmayacak bir şey değil” dedi.

MEHMET YILDIZ VE KEİTA AFEDİLDİ

Takım arkadaşı Keita ile ettiği kavga sonucu kadro dışı kalan Mehmet Yıldız ve Keita’nın da affedildiğini söyleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, “Dün başkanımla bir görüşme yaptıktan sonra Keita ve Mehmet Yıldız’la da bir görüşme yaptım.

İkisini de affediyoruz. Eğer burada başarılı olacaksak, herkes üstüne düşen görevi yapacak. Bu işi başarmak istiyorsak herkes birlik beraberlik içinde olacak.

Kavga gürültü yapacaksa, onu sahada rakiplerine karşı yapacak. Onlar futbolun içinde olan şeyler, biz onları aşarız. Şu anda hiçbir futbolcumuzu kaybetmek istemiyoruz. Mehmet Yıldız ve Keita bugün takım ile birlikte antrenmanlara başlıyorlar” dedi.

Halife YALÇINKAYA-Gökhan CEYLAN/SİVAS (DHA)

Haberin Devamı