Gündem Sivas'ta 'Gözyaşı Geceleri' programı düzenlendi

Sivas'ta 'Gözyaşı Geceleri' programı düzenlendi

Paylaş
Sivas'ta 'Gözyaşı Geceleri' programı düzenlendi

Sivas Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla "Gözyaşı Geceleri Kerbela" programı düzenlendi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Cem Vakfı üyeleriyle el ele olduklarını belirtti.

Hazreti Hasan, Hazreti Hüseyin ve 72 şehidi anlamadan kamil Müslüman olunamayacağını ifade eden Ürgüp, "İslam’da mezhepler ve farklı görüşler nedeniyle bazı hassasiyetler gelişti.

İslam’ın doğru anlaşılması önemli. Alevi, Sünni, Kürdü Türkleri ve diğer unsurlarıyla birlikte Türk milletinin bir arada yaşatan, bir ve beraber kılan en temel değerlerin Müslümanlık ve Orta Asya’dan Anadolu’ya taşınan değerlerdir" diye konuştu.

Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Alı Akyıldız ise Alevilik, Kerbela ve Aşure Günü’nün önemine değinerek, Alevilerde asıl amacın eline diline beline sahip kamil bir insan olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Haşim Akten ve ekibi tarafından Hazreti Hüseyin’in şehit oluşu temsili olarak canlandırıldı.

Bazı vatandaşların ağladıkları görüldü. Programı, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Baro Başkanı Muharrem Eliş ve çok sayıda vatandaş izledi.

AA