Gündem Sivas'ta kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Sivas'ta kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Paylaş
Sivas'ta kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Sivas'ta kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Sivas'ın Ulaş İlçesi yakınlarında kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Kamyonette bulunan bal tenekelerinin yola saçılması sonucu, asfalt zemin balla kaplandı.

Haberin Devamı

Kaza, Sivas-Malatya yolunun 40'ıncı kilometresindeki Ulaş İlçesi yakınlarındaki Tecer Köprüsü'nde dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Sivas'tan Malatya yönüne giden 36 yaşındaki Hüseyin Gökmen yönetimindeki inşaat malzemesi yüklü kamyon, Kangal'dan Ulaş İlçesi'ne giden 39 yaşındaki Yusuf Kır yönetimindeki 24 DR 567 plakalı bal yüklü kamyonet ile hatalı sollama sonucu çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan Ahmet Kılıçdere olay yerinde, 20 yaşındaki Yasin Kır ise, kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde öldü. Kamyonet sürücüsü Yusuf Kır ile aynı araçta bulunan Kaya Işıkbay ve kamyon şoförü Hüseyin Gökmen, aynı hastanede yaralı olarak tedavi altına alındı. Yaralılardan kamyon şoförü Gökmen’in durumunun ağır, diğerlerinin iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kazada çarpmanın etkisi ile savrulan kamyonette bulunan bal tenekeleri yola saçılırken, yaklaşık 500 metrelik bölümde asfalt yüzey tamemen balla kaplandı.

Kazaya karışan kamyonun Tecer Köprüsü korkuluklarına çarparak durabildiği görüldü. Kaza nedeni ile Sivas-Malatya karayolu yaklaşık 3 saat ulaşıma kapanırken iki yönde uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekiplerinin bal ile kaplanan yolları yıkaması ve kamyonun yol dışına alınmasından sonra ulaşım tekrar sağlandı.

Eraydın AYTEKİN-Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)