Gündem Siverek'te silahlı kavga: 5 ölü

Siverek'te silahlı kavga: 5 ölü

Paylaş
Siverek'te silahlı kavga: 5 ölü

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Bucak ailesi ile Acemoğlu ailesi fertleri arasında çıkan silahlı çatışmada 5 kişi öldü, biri ağır 4 kişi yaralandı

Olay, saat 19.00 sıralarında Siverek’e 35 kilometre uzaklıktaki Oyman Köyü’nde meydana geldi. 5 kişinin ölümüne yol açan silahlı çatışmanın ilk fitili dün ateşlendi. Aralarında uzun yıllardır, arazi anlaşmazlığından dolayı husumet bulunan Bucak ailesi ile Acemoğlu ailesi fertleri dün öğle saatlerinde tartıştı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, Bucak ailesi fertlerinin tarlalarında çalışan tarım işçilerine yaptırmak istediği bir eve, Acemoğlu ailesi fertleri arazinin kendilerine ait olduğunu söyleyerek karşı çıktı. İki aile arasında bu gerekçeyle çıkan sözlü tartışma, ihbar üzerine köye gelen jandarmanın müdahalesi ile kavgaya dönüşmeden sonlandırıldı ve taraflar birbirinden şikayetçi olmadı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ÇATIŞTILAR

Yaşanan bu gerginliğin ardından bugün akşam saatlerinde, iddiaya göre köyden çıkan ve ilçe merkezine gitmek isteyen Acemoğlu ailesi fertlerinin bulunduğu 3 otomobile, Oyman ile Çepin Köyü arasındaki yolda uzun namlulu silahlar ile ateş açıldı. Bucak ailesi mensuplarının kalaşnikoflar ile ateş etmesi üzerine, Acemoğlu ailesi fertleri de otomobillerinde bulunan kalaşnikoflar ile karşılık verdi. Bunun üzerine başlayan iki aile mensupları arasında silahlı çatışma çıktı. Uzun süre silah seslerinin yankılanması üzerine çok sayıda vatandaş durumu telefonla 156 jandarma ihbar hattına bildirdi. Yoğun ihbar üzerine çok sayıda jandarma olay yerine sevk edilirken, silahlı çatışma yaklaşık 15 dakika sonra sona erdi.

Haberin Devamı

Çatışmada yaralananlar otomobiller ve bölgeye giden ambulanslar ile Siverek ve Hilvan ilçelerindeki Devlet Hastanelerine götürülmeye başlandı. Silahlı çatışmada Fatih, Adnan, Nihat ve Ömer Acemoğlu ile Mehmet Emin Bucak yaşamını yitirirken, Sakip Bucak, Ali Bucak, Erkan Küçükbayrak ile Hasan Oyman yaralandı. İlk müdahalesi yapılan yaralılar ambulanslar ile Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edilirken, Sakip Bucak’ın hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Yaşananların ardından geniş güvenlik önlemi alınan köye, giriş ve çıkışlar jandarma kontrolünde yapılmaya başlandı. Bu arada olası yeni bir kavga ihtimaline karşı köye takviye jandarma birlikleri de sevk edildi.

Öte yandan, ölen ve yaralananların bulunduğu Şanlıurfa, Siverek ve Hilvan’daki hastanelerde de polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Olayı duyarak hastaneye akın eden Acemoğlu ve Bucak ailesinin yakınları sinir krizleri geçirirken, görüntü almaya çalışan gazeteciler de engellendi.

Haberin Devamı

KAYMAKAM: ÇOK ÜZÜCÜ OLAY

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, silahlı çatışmanın arazi anlaşmazlığından dolayı çıktığını belirterek, "İki aile arasında geçmişe dayalı arazi anlaşmazlığından ötürü husumet bulunuyor. Dün iki aile arasında sözlü tartışma çıkmış ve jandarma ekipleri bu durumu tutanak altına almış. Bugün iki aile fertleri nasıl olduğu henüz belli olmayan şekilde karşı karşıya gelmiş ve iki tarafta uzun namlulu silahlar ile birbirine ateş etmiş. Maalesef bu olayda 5 vatandaşımızı kaybettik, biri ağır 4 kişi de yaralandı. Çok üzücü bir olay" dedi.

Kaymakam Hersanlıoğlu, olaya ilişkin şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin bulunmadığını söylerken, güvenlik güçlerinin soruşturmayı sürdürdüğünü kaydetti.

(DHA)