Gündem Sivil güven timi kurtardı

Sivil güven timi kurtardı

Paylaş
Sivil güven timi kurtardı

Adana'da annesinin güneş altındaki otomobilde bıraktığı 1.5 yaşındaki Pınar 40 derece sıcakta fenalaştı. Sivil güven timinin kadın polisleri, Pınar'ı otomobilden çıkarıp hayata döndürdü. 20 dakika sonra gelen anneye 62 TL ceza kesildi

Daha önce ölenler oldu

Haberin Devamı

Daha önce sıcak havada otomobilde bırakıldıkları için fenalaşan bazı çocuklar ölmüştü. Bu büyük hataya dün Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana sahne oldu. Fatma Bal (29) öğle sıcağında 1.5 yaşındaki kızı Pınar’ı bir yakınının otomobiline bırakıp gitti.

Sesini kadın polisler duydu

40 derece sıcakta fırın gibi ısınan araçta bunalan küçük Pınar fenalaşıp ağlamaya başladı. Aracın bulunduğu Çakmak Caddesi’nde ani olaylara müdahale için gezen sivil güven timinin kadın polisleri çocuğun sesini duydu.

Camı açıp çıkardılar

Kadın polisler otomobilin camını açamayınca erkek meslektaşlarından yardım istedi. Camın açılmasıyla baygın Pınar dışarı çıkarıldı. Kadın polisler gölgeye aldıkları çocuğa su içirip yüzünü yıkadı.

Haberin Devamı

Kabahatler Kanunu gereği

20 dakika sonra otomobile gelen anne Fatma Bal’a kadın polisler tepki gösterdi. “Kızımın sıcaktan etkileneceğini düşünemedim” diyen anneye, Kabahatler Kanunu’na göre 62 TL ceza kesildi.

Murat KİBRİTOĞLU/DHA