Spor Sivok: Kalmak istiyorum

Sivok: Kalmak istiyorum

Paylaş
Sivok: Kalmak istiyorum

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, mukavelesinin sonuna kadar Beşiktaş'ta kalmak istediğini söyledi

Sivok, Futbol Federasyonu’nun resmi dergisi Tam Saha’nın Şubat ayı sayısında yer alan röportajında, Süper Lig’in çok dengeli geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: "Ligde 3-4 farklı skorları görmek çok zor. Küçük dediğiniz takımlar bile aslına bakarsanız gayet iyi mücadele ediyor ve oldukça yetenekli oyuncuları var. Ben yarışın Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın dışında Bursaspor, Kayserispor ve Trabzonspor’un da dahil olacağı bir şekilde geçeceğini düşünüyorum."

BURSASPOR VE KAYSERİSPOR’UN ÇIKIŞI

Kayserispor ve Bursaspor’un da bu sezon çıkış yakaladıklarını dile getiren Çek futbolcu, iki takımın da çok başarılı genç teknik adamlarının bulunduğunu ifade ederek, "Zaten Ertuğrul Sağlam’ı çok yakından tanıyorum. Şampiyonluk yarışı en azından son üç haftaya kadar sürecektir. Ben bu takımların da yarışın son evresine kadar olacağını düşünüyorum" dedi.

"NECİP’İN BÜYÜK OYUNCU OLACAK POTANSİYELİ VAR"

Sivok, takım arkadaşı genç Necip Uysal’a da övgüde bulunarak, "Necip Uysal müthiş yetenekleri olan bir oyuncu. En başta kendi oyun karakteri var. Bunun dışında hırs, mücadele, kendine güven gibi özellikleri de barındırıyor.

Biraz daha oynarsa tecrübe kazanacak ve ileride çok önemli bir oyuncu olacak. Avrupa’nın hangi takımına gitse, gerçekten çok büyük bir oyuncu olabilecek potansiyeli var" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ’IN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU BİLİYORDUM"

Ülkesinde Türkiye’nin imajının pek parlak olmadığını dile getiren Sivok, şöyle devam etti: "Tam olarak bir Avrupa ülkesi olarak görülmüyor. Ayrıca daha önce Türkiye’ye gelen fakat üst düzey kulüplerde dayanamayan Marek Heinz, Horvat, Tomas Jun gibi isimler de var.

Doğrusu bunları düşününce insanın kafasında soru işaretleri oluşmuyor değildi. Ama Türkiye’deki sosyal hayatla ilgili olarak bu oyuncularla konuştuğumda hiç de dışarıdan bakıldığı gibi bir hayat olmadığını anlamıştım. Zaten Beşiktaş’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum."

"İSTANBUL’DA MUTLUYUZ"

Sivok, İstanbul’da yaşamaktan hem ailesinin hem de kendisinin çok mutlu olduklarını belirterek, "Kulüp içindeki arkadaşlık ortamı da çok iyi çıktı. Buraya gelmeyi tercih ettiğim için çok mutluyum. Beşiktaş’la iki yıl daha kontratım var ve ben bu kontratın sonuna kadar, hatta daha fazla bir süre burada kalmak istiyorum" dedi.

"PRAG, İSTANBUL’UN YANINDA KÖY GİBİ KALIR"

İstanbul’u çok sevdiğini dile getiren Sivok, şunları söyledi: "İstanbul’da gezecek, görecek, yapılacak o kadar çok şey var ki, bir türlü bitmiyor. Mesela Prag’la İstanbul’u karşılaştırırsanız, Prag köy gibi kalır. İnsana sonsuz imkanlar sunan bir şehir.

Beşiktaş’a transfer olmadan önce Türkiye’ye adapte olmanın benim için zor olacağını düşünüyordum, ama hiç de beklediğim gibi bir zorluk yaşamadım. Bunda elbette Türk insanının sıcakkanlı olmasının da etkisi vardır."

"EN BÜYÜK EKSİKLİK TAKTİK DİSİPLİN..."

Türkiye’deki futbolu da değerlendiren Çek futbolcu, çok kaliteli oyuncular bulunduğunu kaydederek, "Ancak Türkiye’deki en büyük eksiklik oyuncuların taktik disiplinden uzak olması.

Oyuncular biraz daha disiplinli olsalar, biraz daha taktiğe bağlı kalabilseler, İspanya, İngiltere gibi liglerde rahatlıkla oynayabilecek potansiyele sahipler" şeklinde konuştu.

"MİLAN BAROS’U TAKDİR EDİYORUM"

Ligde karşısında zorlandığı ve en beğendiği futbolcuların sorulması üzerine de Sivok, "Söyleyeceğim en kolay isim Milan Baros olur. Kendisini zaten 15 yaşından beri takdir ediyorum ve o zamandan beri birçok kez hem yan yana hem de karşılıklı oynadık. Karşısında oynaması çok zor bir oyuncu. Hızlı, akıllı ve oldukça inatçı" ifadelerini kullandı.

3

Haberin Devamı