Gündem Siyaset Ayşe Nine'nin gözyaşına değer mi?

Siyaset Ayşe Nine'nin gözyaşına değer mi?

Paylaş
Siyaset Ayşe Nine'nin gözyaşına değer mi?

Bodrum Gündoğan'da 80 yaşındaki Ayşe Nine, eşinin vasiyeti üzerine okul yaptırıp açılışına CHP lideri Deniz Baykal'ı davet edince olanlar oldu

1 MİLYON TL HARCADI

Haberin Devamı

Bodrum’un Gündoğan beldesinde yaşayan 80 yaşındaki Ayşe Şahin’e, 5 yıl önce ölen eşi Ahmet Şahin, bir okul yaptırmasını ve açılışını da CHP lideri Deniz Baykal’ın yapmasını vasiyet etmişti. Ayşe Nine, 1 milyon TL harcayarak beldedeki Nafiz Ilıcak İlköğretim Okulu’nun bahçesine 16 derslikli, 480 öğrencinin eğitim göreceği bir okul yaptırdı.

RUHSATLI OKUL YOK

İki ay önce tamamlanan ve ‘Ayşe- Ahmet Şahin’ adı verilen okulun açılışına vasiyete uygun olarak Deniz Baykal davet edildi. Dün okulun açılışı yapılacaktı. Ancak açılışa birgün kala ‘Okulun iskan ruhsatı yok. İnşaatı da sigortaya kaydedilmemiş’ denilerek açılış iptal edildi. Ancak beldede 10 yıldır hizmet veren iki okulun da iskan ruhsatının olmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

'BAYKAL'A AÇTIRMAM'

CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, açılışın iptalinden sorumlu tuttuğu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan’ı siyaset yapmakla suçladı. CHP’li Durmuş Ali Öztürk şunları söyledi: “Milli Eğitim Müdürü ‘Bu okulu Deniz Baykal’a açtırmam’ diyerek, açılışa engel olmak için her türlü siyasi oyunu sergiledi.”

'AÇILIŞI GÖREMEYECEĞİM'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise suçlamaları reddederek “Bu tür törenler kaymakamlık ve valiliğin talimatı ile hazırlanır” dedi. Karar Ayşe Nine’yi yıktı. Dün sabah erkenden okulun önüne gelen Ayşe Nine, “Ben yaşlı ve hastayım. Eşimin vasiyetini yerine getiremeyip, açılışı görememekten korkuyorum” diyerek gözyaşı döktü.

Yaşar ANTER/DHA