Siyaset Siyaset türküye doyacak
Paylaş
Siyaset türküye doyacak

İbrahim Tatlıses'ten, Sabahat Akkiraz'a, Tolga Çandar'dan Metin Şentürk'e kadar sanatçılar TBMM yolunda

Şarkı ve türkülerin yorumcuları da 12 Haziran seçiminde aday adayı olup, Meclis’in yolunu açtı. AKP’nin ardından CHP’de adaylık süreci tamamlandı.

Kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü türkücüler de Meclis’e girmek için hazırlıklara başladı. İbrahim Tatlıses’ten, “Balık Ayhan” lakabıyla tanınan roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı, Sabahat Akkiraz’dan Metin Şentürk’e kadar sanatçılar milletvekilliğine soyundu.

Başbakan Erdoğan’ın ziyaretiyle Tatlıses’in AKP’den adaylığı kesinleşti. Görme özürlü sanatçı Metin Şentürk, AKP’nin renkli aday adayları arasında yer alıyor. Balık Ayhan lakabıyla tanınan Ayhan Küçükboyacı da AKP’den aday oldu.

Türkülerin başarılı yorumcusu Sabahat Akkiraz ise CHP’yi tercih etti. Protest müziğin Türkiye'deki temsilcilerinden Grup Yorum’un solistlerinden Hilmi Yarayıcı, Hatay’dan CHP aday adayı oldu.

Cumhuriyet mitinglerine katılan Tolga Çandar da CHP’yi seçti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hemşehrisi olan türkücü Emre Saltık CHP’den, caz piyanisti, besteci, yorumcu İlham Gencer ise MHP’den aday oldu. Gencer, bir dönem Alparslan Türkeş’in sanat danışmanlığını da yapmıştı.

Gazeteport

Haberin Devamı