Siyaset Siyaset yargıya bulaşmasın!
Paylaş
Siyaset yargıya bulaşmasın!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün İzmir'deydi. İzdiham yaşanan mitingde Kılıçdaroğlu referandumdan 'Evet' çıkarsa siyasetin yargıya bulaşacağına dikkat çekti

‘Recepleşmeyeceğiz!’

Haberin Devamı

Referanduma 6 gün kala CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ve Manisa’da halka seslendi. İzmir Gündoğdu Meydanı ve 1. Kordon’u dolduran 60 bin kişi, Kılıçdaroğlu’nu bir ağızdan ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla karşıladı. Kılıçdaroğlu’nun etrafını saran vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Konuşmasının başında iktidarın iftar sofralarına değinen Kılıçdaroğlu “Dini duyguları sömürmedik, sömürmeyeceğiz, Recepleşmeyeceğiz, halkın inancına saygı göstereceğiz” dedi.

‘Doktor olmayanın hapı yutulmaz’

Referandumda seçmenin önüne 26 madde geldiğini ve sadece bir yanıt istendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Ya tamamına ’Evet’ ya da ’Hayır’ diyeceksin. Ne diyor Recep Bey ’Bir hap yaptık onu vereceğiz. Vatandaş yutacak.’ Recep Beyin tıp eğitimi var mı, doktor mu? Doktor olmayanın verdiği hap yutulur mu?” İzmir’den sanatçılara çağrı yapan Kılıçdaroğlu “Mevcut anayasada varolan hakların, yurttaşların ve sendikaların elinden alınmasını hangi sanatçı kabul edebilir. Aydın kimliğinizi ortaya koyun. Haklar genişletiliyorsa ‘Evet’ daraltılıyorsa ‘Hayır’ deyin” dedi.

Haberin Devamı

‘Gencecik çocuklar asıldı’

Kılıçdaroğlu siyasetin yargıya bulaşmamasını istediklerini hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Recep Bey ‘Ben cumhurbaşkanını, meclis başkanını, valiyi, kaymakamı tayin ediyorum. Ama hakimleri tayin edemiyorum. Şimdi yetki istiyorum. Yargıçları da ben tayin edeceğim’ diyor. Bu demokrasi midir? Yargı siyasallaşır ise o toplum vicdan azabı çeker. 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart dönemini hatırlarsınız. Siyasi mahkemeler kuruldu, gencecik çocukları astık. 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp on sekizmiş gibi idam sehpasına gönderdik. Deniz Gezmiş ve arkadaşları gibi.”