Balyoz itirazında tulum çıkardılar
Balyoz davasında 102 asker sanığın tamamı da yakalama kararına itiraz etti
29 Temmuz 2010
-
14:41
Balyoz davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan 102 sanığın tamamı bu kararın kaldırılması talebinde bulundu.
85 sanığın talebini değerlendiren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi kararında direnerek dosyayı 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Geriye kalan 17 sanığın yakalamanın kaldırılması talebi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilmeye devam ediliyor.
Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatları 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak reddi hakim talebinin reddedilmesi kararının düzeltilmesini istedi. Avukatlar ayrıca mahkemenin askeri savcılığın hazırladığı lehte raporu incelemeden bu kararı verdiğini ileri sürdü.
'REDDİ HAKİM' REDDİNE DE İTİRAZ
Bu arada, emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatları reddi hakim taleplerini reddeden 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe daha verdi. Hakimin reddi talebinin reddedilmesine itiraz eden avukatlar dilekçede, tutuklamaya yönelik yakalama kararı veren 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ihsası reyde bulunduğunu belirtti. Dilekçede, “Mahkemeniz tarafından verilen hakimin reddi talebinin reddine ilişkin karar gerek usul hükümlerine ve gerekse esas yönünden yasaya aykırılık taşıdığından CMK 268/2. madde uyarınca düzeltilmesine, aksi halde talebimizin itirazı incelemeye yetkili mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ederiz" denildi.
“HAKİM PEKSAK TARAFSIZILIĞINI YİTİRDİ"
Avukatlar dilekçede ayrıca, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hakimi Ali Efendi Peksak’ın soruşturma aşamasında mahkemeye sevk edilen Çetin Doğan’ı tutukladığı gün Adalet Bakanı müsteşarı ile yemek yediği iddialarını da hatırlattı ve Peksak’ın tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürdü. Bu talebi değerlendirecek olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi reddi hakim talebinin reddedilmesi kararında direnirse talep bu kez bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vereceği karar ise son karar olacak.