Siyaset Ankara'da taktik savaşı! Akşener, iki başkanla görüşmesini iptal etti
Paylaş
Ankara'da taktik savaşı! Akşener, iki başkanla görüşmesini iptal etti

İYİ Parti lideri Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi fikrine karşı çıkarak altılı masadan çekilmesinin ardından dün Ankara’da hareketli saatler yaşandı. Masadaki beş partinin liderleri bir araya geldi. Toplantı sonrası “Aynı istikamette devam edeceğiz. Adayımızı pazartesi açıklayacağız” açıklaması yapıldı.

Altılı masa geçen perşembe (2 Mart) toplandı, cumhurbaşkanı adayı konusunda ‘ortak bir anlayışa ulaşıldığını’ ve son açıklamanın da 6 Mart Pazartesi günü yapılacağını duyurdular. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önceki gün (3 Mart) bir basın açıklaması yaptı. Altılı masanın toplantısında İYİ Parti dışındaki partilerin üstünde uzlaştığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylamak zorunda bırakılmaya çalışıldıklarını söyledi. Akşener “İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir” dedi.

Haberin Devamı

ADAY OLUN ÇAĞRISI YAPTI

Partisinin Genel İdare Kurulu’ndan aldığı yetkiyle Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘hayır’ diyen Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye’sinin CHP’li başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li başkanı Ekrem İmamoğlu’na cumhurbaşkanlığı adayı olmaları için çağrı yaptı. İki başkan aday olmayacaklarını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediklerini açıkladı.

İKİ BAŞKANLA ÖZEL GÖRÜŞTÜ

Bu gelişmelerin ardından CHP’li büyükşehir belediye başkanları, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmeye depremin vurduğu Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hariç CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu bu toplantı sonrası Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Başkanlar, bu görüşmede Kılıçdaroğlu’na desteklerini bildirdi. CHP Merkez Yürütme Kurulu da dün olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

AYNI İSTİKAMETTE DEVAM KARARI ALINDI

Millet İttifakı’nın kalan beş siyasi partisi dün saat 17.00’de Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi. 4.5 saat süren toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, “6 Mart’ta tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritasını kamuoyu ile paylaşacağız. Aynı istikamette çalışmaya devam etme kararlılığındayız” denildi.

GÖRÜŞME KONUSUNDA FARKLI AÇIKLAMALAR

CHP’den yapılan yazılı açıklamada “Genel Başkanımız, belediye başkanlarımız Yavaş ve İmamoğlu’nun Sayın Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaştı. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler” denildi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Ne bizim ne de onların böyle bir talebi oldu. Kamuoyunda dolaşan 10 belediye başkanı da dahil olmak üzere değerli iki belediye başkanının (Yavaş ve İmamoğlu) ziyaretleriyle ilgili bilgiler ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Haberin Devamı

6 MART’TA AKŞENER OLMAYACAK

İYİ Parti Genel Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in 6 Mart’taki toplantıya katılmayacağını açıkladı. Dervişoğlu “Beş partinin lideri bugün (dün) toplandı, bir de onlara sorun. Zamanı gelince her şeyi konuşacağız” dedi. Öte yandan İYİ Parti kanadından Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'ın ziyaretini iptal ettiği de ifade edildi.

BİZ MASADAN KALKMADIK KALDIRILDIK DİYEBİLİRİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Akşener’i, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik açıklamalarının ardından istifa ettiği genel başkan yardımcılığı görevine önceki gün tekrar dönen Cihan Paçacı karşıladı. Akşener’in yanıtsız bıraktığı soruları Paçacı cevapladı. Paçacı “Altılı masada Kılıçdaroğlu’nun adaylığında farklı düşünenler olabilir. Bu farklı düşüncenin altılı masanın dağılması şeklinde yorumlanmaması gerekirdi. Ama maalesef öyle yorumlanıyor. Masa eğer Kemal Bey’in adaylığı konusunda dağılıp veya dağılmama noktasında ise bu anlayış yanlıştır. Biz masadan kalkmadık, kaldırıldık diyebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

AKŞENER’İN ADAYLIĞI GÜNDEMDE DEĞİL

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez: Masadan ayrılma söz konusu değil. Biz masadayız, fakat masadan kalkan beş kişi var. Bundan sonra nasıl devam eder, açıkçası bunu hep beraber göreceğiz. Türkiye’ye dair sorumluluğumuzun farkındayız. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta: “’Çalışma ilkelerine geri döneceğiz, bundan sonraki kararları mutabakatla alacağız’ şeklinde bir irade beyanı olursa her şey mümkündür, kapı açıktır. Meral Akşener’in adaylık meselesi şu an gündemimizde değil” dedi. 

BİZ CAN DERDİNDEYİZ ONLAR MAL DERDİNDE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masa ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Erdoğan “AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar diye bir durumumuz yok. Zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi, yolumuzu belirledik; bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz. Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Oturdular, konuştular, dağılırlar demiştim. Böyle olacağını aylar öncesinde zaten söylemiştik. Onlar eteğindeki taşları döküyorlar. Onların döktüğü taşları bizim toplamak gibi bir niyetimiz yok” dedi.

Haberin Devamı