Siyaset 'Beyaz Toros' tartışmasına Bahçeli de katıldı
Paylaş
'Beyaz Toros' tartışmasına Bahçeli de katıldı

Kanal D, CNN Türk ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun 'Beyaz Toros' çıkışına ilginç bir örnekle tepki gösterdi

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın CNN Türk-Kanal D ortak yayınında sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, önemli açıklamalarda bulundu. MHP liderine canlı yayında Başbakan Davutoğlu'nun 'Beyaz Toros' çıkışı soruldu.

Yaynında getirdiği bir Beyaz Toros fotoğrafını göstererek konuşan Bahçeli, ''Ben de kullandım. Şimdi bunun adı Beyaz Toros. Fakat bu Toros'un farklı bir anlamı daha var: 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibas. 5 kilo toz 1 otobos. Bölgenin ifadesiyle. " diye konuştu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer37940","37940","201510","37940-378691.jpg","1", "0","Bahçeli'den Beyaz Toros açıklaması");

İŞTE BAHÇELİ'NİN BEYAZ TOROS'LA İLGİLİ CANLI YAYINDAKİ O SÖZLERİ:

Ak Parti düşerse ne olur diye milleti tehdit ediyor. Bu arada da bir Beyaz Toros lafını ortaya atıyor. Beyaz Toros'la ne amaçlanmıştır? Bu bir şifre midir? Bu bir örgüt müdür? İktidardan düşmeleri halinde bunun intikamını alacak bir yedek örgüt müdür? Kafaları karıştıracak ve dikkatleri farklı yerlere çekecek bir takım açıklamalar yapıyorlar. Birisi de kalkıp diyor mi bu şimdiki zamanın JİTEM'idir. Öbürü derinidir, bu bilmem neyidir?

"1 KİLO TOZ 1 TOROS"

Şu bir Beyaz Toros. Bu Renault'un 12 TL dedikleri Toros diye de topluma takdim ettikleri 90'lı yıllardan sonra tüm Türkiye'nin ilgisini çeken Türkiye'de üretilen bir otomobil. Bunun toplumda ayrı bir yeri olmuştur. Ben de kullandım. Şimdi bunun adı Beyaz Toros. Fakat bu Toros'un farklı bir anlamı daha var: 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibas. 5 kilo toz 1 otobos. Bölgenin ifadesiyle.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN BEYAZ TOROS'LA İLİŞKİLERİ NE?

Bu Türkiye'de bazı zenginliklerin halk arasındaki ifadesidir. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Davutoğlu bu tozla çok yakından alakalı olup Beyaz Toros'la ne ilişkileri var? Kamu oyunu saptırmanın gereği nedir?

Tozdan kazanılan paralarla alınan arabalara Beyaz Toros denirdi. Halkın arasındaki bilgileri söylüyorum. Benim özel bir bilgim yok.

Afganistan, Pakistan, Türkiye hattında gençeri hedef alan bu beyaz tozdan mı bahsediliyor yoksa başka bir yapılanmadan mı bahsediliyor.

"CUMARTESİ ANNELERİ DİYE..."

Türkiye'de yıllardan beri verilen bir mücadele var. Terörle mücadele var. Bu mücadelenin bazı yan etkileri oluyor. Bu mücadeleye kaynaklık eden kesimler oluyor. Devlet bunlarla ilgili tespitlerini geliştirirken bazı durumlarda faili meçhuller oluyor. Cumartesi Anneleri diye Galatasaray'ın önünde toplantılar oluyor. Ama bütün bunların hepsini Toros otomobille yapıyorlar derseniz o zaman bu başka bir mana taşır. O cinayetleri kimlerin işlediğini bulurlarsa suçlular ve silahlar ortaya çıkar.