Siyaset Brunei Sultanı Ankara'da! Erdoğan resmi törenle karşıladı
Paylaş
Brunei Sultanı Ankara'da! Erdoğan resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye gelen Brunei Darusselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.

Brunei Darusselam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah’ın bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Waddaulah’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Waddaulah, tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Waddaulah, muhafız alayı tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı.

Haberin Devamı

 

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Waddaulah merdivenlerde Türkiye ve Brunei bayrakları önünde poz verdi.

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Waddaulah, heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine iştirak edecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Darusselam Sultanı karşıladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye gelen Brunei Darusselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.

Karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Mustafa Varank, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

Haberin Devamı