Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'da halka hitap etti: Kazanan sadece Türkiye!
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'da halka hitap etti: Kazanan sadece Türkiye!

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçiminde sandıkların büyük bir bölümü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin galibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kısıklı'da halka hitap eden Erdoğan, 'Demokrasi bayramı yaşatan milletime teşekkür ediyorum. Bu kez bir değişiklik yapıyoruz, balkon konuşmasını Külliye'de yapacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Biz İstanbul'u çok seviyoruz. İstanbul'a aşığız. İstanbulla yola çıktık İstanbulla devam ediyoruz. Bugün Kısıklı bir başka, Üsküdar bir başka ve İstanbul bir başka. Değerli dava ve yol arkadaşlarım. Sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İki bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum"

Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi, görevli olarak seçimin sağlıklı sekilde yürümesine vesile olan herkesi kampanya ekibimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı, gençlerimizi ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt içinde yurt dışında ikinci tura göre yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tebliğ eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Pazara kadar değil mezara kadar.

Haberin Devamı

"CHP BAY BAY BAY KEMAL'E HESABINI SORACAKTIR"

Hamdolsun sizler bu sesimize karşılık verdiniz. Bugünkü seçim aramızdaki bu muhabbetin demokrasi ateşinde şekillenmiş halidir. Şimdi bakın buradan kardeşlerim Türkiye'ye bir hesap yapıyorum. 2018'de CHP'nin vekil sayısı 146'ydı. 2023'te CHP'nin vekil sayısı 169 çıkardı. Fakat malum toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi 40 tane. Peki ne oldu şimdi 129'a düştü CHP. Hesap uzmanı ya bu işleri çok iyi bilir. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle CHP bay bay bay Kemal'e hesabını soracaktır. 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Biz öyle bir kazancağız ki kimse kaybetmeyecek demiştim. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden kalkınmamızda, hedeflerimizden taviz vermeden Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık.

Haberin Devamı

KISIKLI MEYDANDA 55 BİN KİŞİ VAR

Önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024'te İstanbul'u da Üsküdar'ı da yerel seçimlerde almaya hazır mısınız? Emniyetten Kısıklı meydanda ne kadar vatandaş var dedim. Rakam 55 bin. Seçimler gelir geçer. Sel gider kum kalır. Asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı işte budur. Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham kardeşim aradı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirzabey aradı. Libya Başbakanı aradı. Diyorlar ki gerekirse ilan edin davet edin hemen şimdi de geliriz. Çünkü bu zaferi bizimle gerek Batı'da gerek Körfez'de Katar arıyor o da aynı şekilde bu mutluluğu paylaşıyor. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz. İnsanımıza hakaret edemez. Gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Herhangi bir aracı ayağımıza dolayamaz.

Bizde aile kutsaldır, aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak haramdır. Kimse tevessül edemez ümüğünü sıkarız. Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız. Bu duygularla şimdi Ankara'ya yola çıkıyorum. Bu defa bir değişiklik yapıyoruz balkon konuşmasını inşallah Külliye'den yapacağız. Külliye'den tüm dünyaya sesleneceğiz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklıda halka hitap etti: Kazanan sadece Türkiye