Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti teşkilatına 14 Mayıs mesajı
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti teşkilatına 14 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizimle siyaset sahnesinde mücadeleye cesaret edemedikleri için 15 yıl önceki '367vari' hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye gayret ediyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Denizli teşkilatımızın kıymetli mensupları, bu gençlik var ya bu gençlik 14 Mayıs'ta sandıkları patlatacak. Biz 6 sıfırları atmaya alıştık onları da alıştırdık. Denizli'nin tüm güzel insanlarına sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Vefanın şehri Denizli'de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bugün Denizli yine muhteşemdi. Denizli'nin duası desteği bizimle olduğu müddetçe bizi kimse durduramaz. Denizli bizim yanımızda dağ gibi durdukça Türkiye'nin şahlanışını kimse engelleyemez.

Şehrimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tek bir açılış töreniyle 18 milyarı bulan yatırımı şehrimize kazandırmanın gururunu yaşadık. Resmi açılışını yaptığımız eserlerin bir kez daha şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Onlar da gidiyorlar muslukları açıyorlar, yaptıkları başka bir şey yok. Haberleri yok. AK Partili iktidar vatmansız biz nice trenleri yola koyduk. Diyorlar ki Paris... Paris'teki metrolarda yağmurlar akıyor. Bizim şu anda metromuz pırıl pırıl. Kağıthane'den İGA'ya açılışı yaptık ve metromuzu orada tüm dünyayla paylaştık, gidin de görün. Metro nasıl yapılırmış öğrenin.

Türkiye Yüzyılı'nı 85 milyonun tamamının ortak özlemi, hayali ve Kızılelma'sı olarak görüyoruz. Türkiye yüzyılı, barışın, kalkınmanın yüzyılıdır. Her yıl ortalama yüzde 5 oranında büyüterek bugünlere hazırladık. Ülkemizin paçasından aşağı çeken ne varsa hepsini tek tek ortadan kaldırdık. IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcumuzu tamamen kapatarak ekonomik bağımsızlığımızı biz tescilledik. Merkez Bankamızın döviz rezervlerini bugün itibarıyla 130 milyar doların üzerine çıkarttık. Savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı yüzde 80'e çıkardık. Bakın nereden nereye geldi. Sayısını 26'dan alıp 57'ye çıkardığımız havalimanlarımız var. Türkiye Yüzyılı vizyonu altyapısını adım adım oluşturduk. CHP ve ortakları bizi engellemeye çalışırken biz ülkemize eser kazandırdık, insanımızın sıkıntıları çözdük Türkiye'yi dünya ile yarışacak imkanlara kavuşturduk.

Türkiye bugün her alanda kendine güveniyor. Sebebi sahip olduğu güçlü altyapı. Önce kendinizi bu davaya adayacaksınız. Milletin desteğini kazanacaksınız, sonra gece gündüz çalışıp gerektiğinde bedel ödeyip icraatlarınızı gerçekleştireceksiniz. Biz bugün eser ve hizmet siyasetinde yarışalım deyince kaçacak delik arıyorlar. Bu meydana çıkacaksınız, eğer gücünüz ve yüreğiniz yetiyorsa hizmet kervanına katılacaksınız.

Haberin Devamı

14 MAYIS MESAJI

Sizler gibi sağlam, samimi kardeşlerimin varlığı sayesinde önümüze çıkan her türlü badireyi açtık. Entrikanın, gürültünün, Bizans tipi taht kavgalarının ardı arkası kesilmiyor. Bunlar hangi koltuğa kimin oturacağı kavgasına tutuşmuş vaziyetteler. Toplantı üstüne toplantı yapıyorlar, bizimle er meydanında rekabet edecek bir isim dahi bulamıyorlar. Anayasa'dan seçim yasasından bihaber çıkışlarıyla madem bizim adayımız yok Cumhur İttifakı'nın adayı olmasın demeye getiriyorlar. Geçmişte söylediklerini inkar pahasına bize sataşıyorlar. Bizimle siyaset sahnesinde mücadeleye cesaret edemedikleri için 15 yıl önceki '367vari' hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye gayret ediyorlar. Her hafta yeni bahaneyle kaçınılmaz akıbeti saklama yoluna gidiyorlar. Hangi siyasi hokkabazlığı denerse denesinler mızrağı çuvala sığdıramazlar. Milletimizle bizim aramıza giremezler. Ne kadar kaçarsa kaçsınlar sandıkta hesap vermekten kurtulamazlar. İpe un serme politikalarından vazgeçme çağrısında bulunuyorum. Siyasi ayak oyunlarından medet ummak yerine 14 Mayıs'ta bizimle sandıkta centilmence yarışacak birini bulmaları kendileri için daha hayırlı olacaktır. Madem binalarına siyasi parti tabelası asmışlar bu kadarını da kendileri yapsınlar. Biz kimin ne yaptığına kimin ne dediğine bakmadan sözümüzü milletimizi söylemeye devam edeceğiz. Türkiye inşallah 14 Mayıs pazar günü tarihinin en kritik seçimlerinden birini yaşayacaktır.

Haberin Devamı

Kendi ülkelerindeki seçimlerle bile doğru düzgün ilgilenmeyen uluslararası basın kuruluşları Türkiye'deki seçimleri günbegün takip ediyor. Bize niye saldırdıklarını, ülkemizdeki seçimlere niçin burunlarını soktuklarının elbette farkındayız. Sandıkta ülkemizi arka bahçe olarak görenlerle birlikte ithal ekonomi komiserlerinden derman dilenenlere cevabımızı yeter söz milletindir diyerek vereceğiz. Önümüzde tam 104 gün yani 3,5 ay var. Yarın seçim olacak gibi çalışmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

6 milyonu aşkın gencimiz ilk defa sandık başına gidecek. Gençler 14 Mayıs seçimlerinde sandığın rengini gençlerin tercihi belirleyecek. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs seçimlerinde de gençlerimizin tercihi noktasında ipi biz göğüsleyeceğiz.