Siyaset Demirtaş'tan Davutoğlu'na 'beyaz Toros' yanıtı
Paylaş
Demirtaş'tan Davutoğlu'na 'beyaz Toros' yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'daki konuşmasında 'Eğer AK Parti iktidarı giderse beyaz toroslar gelir' sözlerine Demirtaş'tan cevap geldi: Bu hem itiraf hem de tehdittir

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’tan geçici Başbakan Davutoğlu’un ‘beyaz Toros’ sözlerine, “Bizi tehdit ediyorlar biz gidersek yeniden JİTEM gelir. İşte bunlar hem itiraf hem de tehdittir” dedi. Demirtaş, geçici Başbakan Davutoğlu’nun bugün Van’da söylediği, “AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak” sözleriyle ilgili şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"ŞİMDİ DAHA LÜKS ARAÇLARLA KARÇIRIP İŞKENCE YAPIYORSUNUZ"

“Eskiyi hatırlatıyor. Beyaz Toroslarla yapılan faili meçhulleri hatırlatıyor. Şimdi kendisine sormak istiyorum 13 yıldır devleti yönetiyorsanız siz gittiğinizde beyaz Toroslar ortaya çıkacaksa onları koruyorsunuz demek ki. Demek ki siz giderseniz ülkeyi kan götürecek.Doğru, beyaz Toroslar vardı. Şimdi maşallah arabalarınız lüks oldu. Daha lüks araçlarla kaçırıp işkence yapıyorsunuz.

Evet siz gidince biz beyaz Toroslardan da, şu an kullandığınız Rangerlardan da, IŞİD’inizden de kurtulacağız. Siz gidince ülke nefes alacak. Kürt sorunun çözecek ve PKK’nin Türkiye’ye karşı silah bırakmasını sağlayacak tek siyasi güç biziz. Bizi tehdit ediyorlar biz gidersek yeniden JİTEM gelir. İşte bunlar hem itiraf hem de tehdittir.”

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Davutoğlu, "beyaz toros"tan bahsederek, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız" dedi.

Davutoğlu, Van'ın Tuşpa ilçesindeki mitingte yaptığı konuşmada, şöyle dedi; "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin seksenli doksanlı yıllara dönmeyeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu başlamak zorunda olduğunda, PKK bize saldırıldığında verdiğim talimat açıktı. Bu terör belasıyla mücadele edeceksin. Ama dedim ki hiç bir vatandaşımızın canına malına zarar vermeyeceksiniz. Biz ayırdık ama onlar ayırmıyorlar polisi de sivili de öldürüyorlar."