Siyaset Erdoğan'dan Konya'da Başkanlık ve Musul çıkışı
Paylaş
Erdoğan'dan Konya'da Başkanlık ve Musul çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da katıldığı toplu açılış töreninde; FETÖ'yle mücadele, Başika meselesi ve Başkanlık sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koalisyon güçleriyle birlikte Musul operasyonuna katılmaya hazır olduklarını, eğer bu durumun gerçekleşmemesi halinde ise B ve C planlarının olduğunu kaydetti. Erdoğan konuşmasında, 'Sistem,, Cumhurbaşkanlığını vesayete zorluyor'

Erdoğan'ın Musul'la ilgili son dakika haberi bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti: "Bazıları diyor ki Başika'dan çıkın! Başika'ya davet eden sizsiniz. Önce davet ediyorsunuz şimdi çıkın diyorsunuz! Orada benim Türk kardeşlerim var, Arap kardeşlerim var! Irak Başbakanı bu talebi bizzat yapmıştı. Şimdi oradan çekilmek, kusura bakmayın! Türkiye Cumhuriyeti devleti bri kabile devleti değildir. Koalisyon içinde yerimizi almaya hazırız. Olmazsa B ve C planlarımızı devreye sokarız. Bunu da Konya'dan söylüyoruz. Biz ki

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
Bugün Konya'ya geldik. Cuma namazımızı Konya'da kıldık.. Şimdi toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu ulu şehirde dolu dolu bir gün geçirmiş olacağız.
42 kalemde toplam açılış tören atmalarla beraber 2 milyar liralık bir eser, hizmetle buluşturuyoruz. Bu laf ola beri gele olmaz. Bu yürek işi! 15 Temmuz niye oldu. 15 Temmuz işte bu yatırımı hazmedemeyenlerin bir operasyonudur. 15 TEmmuz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını istemeyenlerin operasyonudur. Kiminle vurdular benim kardeşlerimi, bizim uçaklarımızla, bizim toplarımızla.

241 şehidimiz var. Şehitler başımızın üstünde. İşte o akşam o bombaları yağdıranlar zannetmişlerdi ki biz güçlüyüz. Helikopterlerden yağan bombalar güçlü zannetiler. Bilmiyorlardı ki yeryüzünde güç Allah2ın halifesi olan insandadır. Yeterki o insanlar şehadet makamına yürüsün. Bu millet gerçekten aziz bir millettir. Ve sizler uçakları da susturdunuz, tankları da susturdunuz.

Birinci darbe atlatılmış, 17-25 Aralık atlatılmış, 15 Temmuz darbesi atlatılmış. Ee neymiş, 3. darbe geliyormuş. Ne dediler, Almanya'ya, İtalya'ya iltica etti. Lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır.

Şu anda Konya bir başka, elektrik kesiliyor meydana koşuyor, su kesiliyor meydana koşuyor. Biz Konya'nın yüreğini biliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce Konya'daydım. Bizim Resul'un izinden ayırma ya Rab. Bize Kılıçaraslan cesareti ver ya Rab. Bize Mevlana ilmi ver ya Rab. Bize Konevi himeti ver ya Rab. Bizi kıyamet günü mahçup etme. Bizi Sırata Mustakim'den ayırma ya Rab. Evet aradan geçen iki yılın ardından bu duaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük. Konyalı kardeşlerim başta olmak üzere 79 milyon vatandaşımın desteğiyle bugünlere geldiğimizi çok iyi biliyorum.

Bismillah dedikten sonra Irak kriziyle başlayan, Danıştay saldırısı gibi hadiselerle mücadele etmek zorunda kaldık. 27 Nisan bildirisinin somutlaştırdığı darbe tehditleri yakamızı hiç bırakmadı. Dink Cinayeti, Anafartalar Patlaması, Ak Tütün saldırısı, kapatma davları arka arkaya geldi. Davos'u hatırlarsınız değil mi, One minute olayını, Mavi Marmara gemisinin saldırıya uğraması. CHP ve MHP'yi dizayn etmeyi planlayan adımlar, 7 Şubat MİT kriziyle bir kuşatma yapmaya çalıştılar. Biz bir mücadele yürütüyorduk ama bunu açıklayamıyorduk. Karşımızdaki güçleri açıklamakta güçlük çekiyorduk.

2015 Haziran'ından yapılan seçimlerin hemen ardından ortaya çıkan belirsizlik sonrası üslupların tarzların nasıl değiştiğini hatırlıyorsunuz değil mi? Bölücü örgütün çukur hendek eylemiyle ülkemize nasıl saldırdığını unutmadık değil mi! Yasin Börü'yü üçüncü kattan nasıl atıp şehit ettiklerini unutmadık değil mi? Gaziantep'te 14 yaşındaki bir yavruya Messi forması giydirip üzerine bomba bağladılar ve cacnlı bomba olarak kına törenine gönderip orada patlattılar. 56 kardeşimizi şehit ettiler. Kimdi bu operasyonun sahibi, DEAŞ. O güne kadar sustuk. Ama dedik artık son! Şu anda Cerablus'ta halk oraya yerleşmeye başladı. Arkadan Rai'ye girdik, ılımlı muhaliflerle ilerliyoruz. Bu milletin güvenlik güçlerini de herkes kimdir bilecek. Koalisyon güçleri bizimle beraber hareket ediyor. Koalisyon güçleri niçin PYD ile hareket ediyor! İşte bunu anlamakta zorlanıyoruz! Şu anda teröristleri anlamakta zorlanıoyoruz. Koalisyon güçlerinin içinde yer alanlar lütfen, siz DEAŞ'la mücadeleyi PYD ile YPG ile değil gelin 63 ülke, bu DEAŞ'ı halledemiyorsa yöneticiler olarak biz bu işi bırakalım. Kimmiş YPG, kimmiş PYD! Şu hale bakın! Ama oyun başka. Tuzak başka. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor.

FETÖ'nün de TSK içindeki mensuları aracılığıyla belli girişimlerde bulunabileceğini tahmin edebiliyorduk. Ama devletin silahlarını gasp ederek milletin üzerine yürümesi tahmin dışıydı. 15 Temmuz Darbe Girişimi iradesini bir şaklabana teslim edenlerin işiydi. Rabbim kerim kitabımızda bir çok yerde yüzlerce ne buyuruyor biliyormusunuz; akledenler için ayetlerimizde büyük hikmetler vardır.

Ne diyordum meydanlarda, tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet! Aynen böyle oldu mu, oldu! Ama bir şey daha diyordum, inlerine gireceğiz diyordum, girdik mi, ama daha bitmedi. Daha devam ediyor. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. O adımları da atacağız, fazla sürmez.

Bu örgüt PKK'dan daha tehlikeli. Bunları gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor! Bunların gönülleri mühürlü. Bizim MGK'dan aldığımız kararla bunlara bakış açımız belli. PKK neyse DEAŞ neyse bunlar da odur! Kendi hayal dünyaları sadece onları ilgilendirir.

İHANETİ UNUTAMAM, İDAM KARARI ÖNÜME GELİRSE ONAYLARIM
Marmaris'te bu kardeşimi, eşimi, damadımı, torunlarımı öldürmeye gelenler soruyorum; bunlar yakalandıkları zaman bizim güvenlik güçlerimiz bunları öldürdü mü? Aldı yargıya teslim etti. Bizde intikam hırsı yok! Şimdi idam diyorlar! Kardeşlerim bu haklı taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Milletim şu anda parlamentoya teklif yapıyor. Meclis idam kararını verirse icra gerekeni yapmalı. Bana gelirse ben onaylarım. Ben ihaneti unutamam! Bunlar bunun bedelini ödemeli.

Cezaevlerindeki işkence iddiaları külliyen yalandır! Darbe girişimine maruz kalmamıza rağmen hiç bir hadiseye maruz kalmadan süreci yürüttük. Tespit edilir edilmez gereken yapılıyor yapılmaya da devam edilecek. Bir kez daha söylüyorum; 15 Temmuz'un hesabının sorulması için yapılanlar yapılanların en asgarisidir. FETÖ darbesi başarılı olsaydı onların bize neler yapabileceklerini çok iyi biliyoruz. Muhtemelen Türkiye; Suriye, Lübnan gibi iç savaş ateşiyle yanan bir ülke haline gelecekti!

Eğer bugün Türkiye bu kadar güvendeyse, Suriye'de Irak'taki tehditlere karşı başarılı bir mücadele yürütüyorsak o FETÖ alçaklarını temizlediğimiz içindir.

(MUSUL OPERASYONU) BAZILARI DİYOR Kİ BAŞİKA'DAN ÇIKIN!
Bazıları diyor ki Başika'dan çıkın! Başika'ya davet eden sizsiniz. Önce davet ediyorsunuz şimdi çıkın diyorsunuz! Orada benim Türk kardeşlerim var, Arap kardeşlerim var! Irak Başbkaanı bu talebi bizzat yapmıştı. Şimdi oradan çekilmek, kusura bakmayın! Türkiye Cumhuriyeti devleti bri kabile devleti değildir. Koalisyon içinde yerimizi almaya hazırız. Olmazsa B ve C planlarımızı devreye sokarız. Bunu da Konya'dan söylüyoruz. Biz ki işlerine karışmıyoruz.

Eğer bu günümüzü dünden daha iyi hale getirecek şekilde çalışmıyorsak bu millete borcumuzu tam ödeyememişiz demektir. Her şeyden önce Cumhuriyet tarihimizin en uzun istikrar ve güven atmosferini yaşadık! Konya'da ne gibi yatırımlar yaptığımızın Konya şahididir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Sorun şahsımdan kaynaklanmıyor, şahsımın yönetim anlayışından kaynaklanıyor. Gidelim millete eğer evet derlerse Başkanlığa geçelim. Milletin meselelerinin çözümü için hızla adım atmamız lazım. Kardeşlerim, artık siyaset kurumunun millete verilen sözlerden hareketleadım atılmalı. 2007'de hukuken 2014'te fiilen Cumhurbaşkanlığı uygulaması sistemin restorasyonunu zorunlu hale getiriyor. Sistem Cumhurbaşkanlığını vesayete zorluyor. Biz 2010 yılından itibaren yeni bir anayasa yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yeni bir anayasayı hak ettiğimizi söylüyoruz. Buna hazır mıyız? Eyvallah, millet hazırsa mesele yok!

Haberin Devamı