Siyaset Fakıbaba'nın istifasıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama
Paylaş
Fakıbaba'nın istifasıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Ünal açıklamasında, "Henüz Meclis'e gelen bir şey yok. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalardan sonra sanırım TBMM'ye de dilekçe ile iletecektir. Açıklamasından anladığım kadarıyla bu açıklamanın aslında siyasal değil kişisel izlenimini doğuruyor. RTÜK seçimiyle bu istifanın ilişkilendirilmesini de doğru bulmuyorum" dedi.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasıyla ilgili konuşan Ünal, 'Henüz Meclis'e gelen bir şey yok. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalardan sonra sanırım TBMM'ye de dilekçe ile iletecektir. Henüz şuan çok sıcak olduğu için sosyal medya üzerinden yapılan açıklamanın henüz daha teyit söz konusu değil. Ne partiye, ne Meclis'e herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bir sosyal medya paylaşım üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum. Açıklamasından anladığım kadarıyla bu açıklamanın aslında siyasal değil kişisel izlenimini doğuruyor. RTÜK seçimiyle bu istifanın ilişkilendirilmesini de doğru bulmuyorum' dedi.

Haberin Devamı
Fakıbaba'nın istifa kararıyla ilgili Mahir Ünal'dan açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Sosyal medya hesabından istifasını açıklayan AK Parti'li vekil Fakıbaba ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal'ın açıklamaları: HDP açık bir şekilde terör örgütünü destekliyor. HDP'nin açık bir şekilde CHP içinde birçok milletvekilinin de Sezgin Tanrıkulu örneğinde olduğu gibi. Aynı şekilde dün Tabipler Odası Başkanı'nın PKK'nın yayın organına çıkarak PKK yayın organının servis ettiği görüntülerden yola çıkarak hanımefendi kahraman Türk Ordusu'nun kimyasal kullandığına karar vermiş. Şimdi bu son derece organize Türkiye'ye dönük. AK Parti'ye dönük bir mesele değil. Bu, bu ülkenin uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarına ve onun itibarsızlaştırılmasına, kahraman Türk Ordusu'nun terörle mücadeleyi lekelemeye dönük açık bir dezenformasyon örneğidir. 

Hangi kritere bakacak olursak bakalım. Neye göre bakarsak bakalım. Bu yapılan yani; Selahattin Demirtaş'ın Sezgin Tanrıkulu'nun TBB Başkanın ve bunların koordinasyon içinde etrafında kümelenen avanelerinin ve PKK terör örgütünün ve yayın organlarının Türkiye'ye dönük bu alçakça iftiralarını dile getirmelerini biz nasıl değerlendireceğiz.

Haberin Devamı

YENİ KANUNA GÖRE BU PAYLAŞIMLAR BİR SUÇ MUDUR?

217A'da şikayet şartı yok. Savcı ilgili yasaya göre bir suç unsuru görürse şikayet şartı gerekmeksizin bu konuda harekete geçer. Dezenformasyon dediğimiz artık bırakın yalanı, yalanın ötesinde biz dezenformasyonu nasıl tanımlıyoruz... Dezenformasyon basit bir yalan değildir. Bir koordinasyon içerisinde bir amaca dönük belli bir süreye yayılmış karalama kampanyası ve bilgi bozukluğu. 

Burada baktığınızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesini akamete uğratmak açık bir şekilde var mı? Var. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kamu barışına, düzenine açık bir şekilde burada bir saldırı var mı? Var.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, terör örgütünü kınamamayı bile zımmi olarak teröre destek vermek olarak nitelendirirken burada açık bir şekilde terör örgütünün ortaya koyduğu bir kara propagandayı alıyorsunuz, üstelik terör örgütünün yayın organına çıkıyorsunuz, terör örgütünün yayın organında bu ülkenin ordusunu, açık bir şekilde kimyasal silah kullanmakla suçluyorsunuz. Sonra da bunun delili olarak da ortaya yine terör örgütünün servis ettiği görüntüleri burada delil olarak ortaya koyuyorsunuz. Siz doktorsunuz. İzlediğiniz görüntülerden böyle bir iddiada bulunuyorsunuz. Bunların uluslararası bağlantılarını Türkiye'nin PKK terör örgütüne dönük hamleleri ve terör elebaşlarını nasıl ve tek tek etkisiz hale getirildiği ve terör örgütünün bitme noktasına geldiği bu noktada içeriden ve dışarıdan terör örgütünün yaptığı çağrıları hatırlayın. Bu çağrılara içeriden ve dışarıdan bir cevap niteliğinde bu iftira.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NA "ADAY OL" ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı'nın adaylığını açıklamaya cesareti yok. Kemal Bey siyasi pozisyonlarında özgür davranamıyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ

"Bilim ve teknoloji için gittim" demesi akıl dışı.