Siyaset MHP'li Vural: Bir türlü bize 'dostum' diyemedin
Paylaş
MHP'li Vural: Bir türlü bize 'dostum' diyemedin

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Putin, Berlusconi, Karamanlis, Obama’ya "dostum" dediğini ifade ederek, "Bir türlü bize, milliyetçilere ’dostum, arkadaşım, kardeşim’ diyemedi. Bu milletin dostluğu ve arkadaşlığı Obama’nın dostluğu ve arkadaşlığından daha iyidir" dedi.

Haberin Devamı

Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısındaki açıklamalarına değindi.

Oktay Vural, Erdoğan’ın, MHP’nin, Türk askerinin neden Afganistan’da olduğunun millete açıklanmasını istemesini eleştiren, çok talihsiz değerlendirmeler yaptığını savundu.

Türkiye’nin bugün yine şehitlerle karşı karşı olduğunu ifade eden Vural, "PKK’ya müzakere, mütareke için devletin görevlilerini, kendi özel temsilcilerini gönderen Başbakan, utanmalıdır, vicdanı sızlamalıdır. Terör örgütünü cesaretlendirirsen, muhatap alırsan, terör örgütü aracılığıyla demokrasimizi teslim alma çabalarına destek verirsen, geleceğimiz nokta budur" dedi.

Vural, Türkiye’de terörle mücadelenin, bu Hükümet döneminde adeta yok sayıldığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın, dünkü grup toplantısında, "Afganistan, Bosna Hersek, Somali, Lübnan, Kosova’da görev yapan Mehmetçiği selamlıyorum. Bu milleti, şanla, şerefle temsil ettikleri, Türkiye Cumhuriyeti bayrağını göğsünde gururla taşıdıkları için her birine şükranlarımı sunuyorum" dediğini belirten Vural, Başbakan’ın, bu noktaya gelmesinin, milletin ne kadar büyük millet olduğunu gösterdiğini söyledi. Vural, "Böyle adama diz çöktürürler. Şehidimize dün ’kelle’ diyordun, ’askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ diyordun, Kıbrıs’ta ’işgalci’ diyordun, Kıbrıs’taki askerimizi çıkartmak için Annan Planları hazırlıyordun. Şimdi birden bire methiyeler düzmeye başladı" diye konuştu.

-"Hele ara gazına hiç gelme"-

Vural, Erdoğan’ın bu açıklamalarını duyduğunda "hangi dağda kurt öldü?" demekten kendilerini alamadığını belirterek, sözlerini, "Birden bire bu konularla ilgili Türk askerlerine, bu şekilde methiyeler düzen Sayın Başbakan’ın kafasının arkasında BOP projesi eşbaşkanı sıfatıyla aldığı görevi yerine getirme telaşı vardır" diye sürdürdü.

Suriye konusuna değinen Vural, "Başbakan gaza gelme. Hele ara gazına hiç gelme. Sayın Başbakan’ı uyarıyorum; bize vagon diyor, dolmuşçuluk yapma, ABD’nin dolmuşuna binme, ona göre" görüşünü ifade etti.

Haberin Devamı

Türk bayrağının bulunduğu Afganistan’da Kuran-ı Kerim’in yakılmasına, ABD askerlerinin 16 sivili öldürmesine nasıl olur da gözlerini kapatabileceklerini soran Vural, Türk milletinin, bu coğrafya içinde ABD’nin taşeronu olmadığını kaydetti.

Vural, "Kuzey Irak’ta kırmızı çizgilerin bir bir silindiğini, PKK’nın burada yuvalandığını, Başbakan’ın Barzani’ye gıkının çıkmadığını" savundu.

-"Truva atı gibi davranıyorsun"-

Başbakan Erdoğan’ın grup konuşmasındaki, "Kişi, arkadaşının dinindendir" sözlerini iPad’inden dinleten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
"BOP eş başkanı sıfatıyla ABD’nin stratejik amaçları için Türk askerini kullanmak, onları ABD emrine vermek gibi zihniyetler, kimin, kimleri arkadaş gördüğünü itiraf ediyorsun. İtirafname. Türk askerini, emperyalist güçlerinin bodyguardı yapmaya yeltenen bir Başbakan var. Ayyıldızlı bayrak, Türk milletinin emrinde olur, ABD’nin stratejik amaçlarının emrinde olmaz, onlara hizmet etmez. Türk askeri bu milletin jandarmasıdır, ABD’nin olamaz.
12 askerin ölümünü dile getiriyoruz, ’Şehitler üzerinden rant oluşturuluyor’ diyor. Sen asıl bu askerler üzerinden oluşturduğun rantı, ABD’ye peşkeş çekiyorsun, rantı onlara yediriyorsun, asıl rantçı sensin.

Haberin Devamı

Başbakan, Çanakkale konusunda bize ders vermeye kalkıyor, sen kim Çanakkale kim. Aynaya bak, Çanakkale ruhu senin nerende? Emperyalist projenin eşbaşkanı oluyorsun, sonra Çanakkale’den bahsediyorsun. Sende o ruh olyasdı BOP eşbaşkanlığını reddederdin, ruh yok. Afganistan ve Suriye’deki politikalarla, Türk askerini Anzak konumuna düşürüyor. Başbakan önce ’Amerikan çıkarları’ diyor. Biz, Türk askerinin geleceği için dua ediyoruz, Başbakan ABD için. Çanakkale ruhu emperyalizme karşı bir ruhtur, o ruh sende tuz ruhu haline dönüşmüş. Sen emperyalistlerin Truva atı gibi davranıyorsun. Başbakan’a sesleniyorum; 18 Mart ruhuyla küresel güçlerin taşeronu olmak bağdaşmaz. Obama’ya arkadaşım, dostum deme, bu milletin evlatlarına arkadaşım de. Dün de Putin, Berlusconi, Karamanlis’e, Obama’ya dostum diyordun, bir türlü bize, milliyetçilere dostum, arkadaşım, kardeşim diyemedi. Bu milletin dostluğu ve arkadaşlığı Obama’nın dostluğu ve arkadaşlığından daha iyidir."

Haberin Devamı

Bir soru üzerine Vural, Hükümetin terörle mücadele iradesinin olmadığını iddia etti. Vural, MHP’nin tavrı karşısında bazı şeyleri yapamayacaklarını göstereceklerini belirterek, "Sıkar, sıkar" dedi.