Siyaset 'Öldürerek sonuç alamayız'
Paylaş
'Öldürerek sonuç alamayız'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu açıklamaları yaptı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu ülkenin birliğiyle, bayrağıyla problemi olmayan insanların evlatları da bu olayda kayba uğruyor. Dolayısıyla da bizim öldürerek sonuç almamız, bizim kendi insanımızı üzme yolu demektir. Biz şimdi yaşatarak sonuç almak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan’ın geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Ahmet Nuri Elvan’ın Konya’daki cenaze törenine katıldı. Cenaze törenine Bakan Yılmaz’ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Murat Koca, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile AK Partili Konya ve Karaman Milletvekilleri katıldı. Ahmet Nuri Elvan’ın cenazesi, namazın ardından Musalla Mezarlığı’na defnedildi.

Törene katılan Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti 22’inci dönem milletvekili Ahmet Işık’ın avukatlık ofisini ziyaret etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, yeni anayasa hakkındaki soru üzerine, çalışmaların devam ettiğini nisan ayında da grubu bulunan partilerin tekliflerini meclise sunacaklarını söyledi.

BAKAN YILMAZ, SÜRECE DESTEK İSTEDİ

Çözüm süreciyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Yılmaz, halkın bu sürece destek vermesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Eğer millet, bu sürece desteğini verirse, inşallah niyetimiz ’hayır’, ’akıbette hayır’ olacak. Bakın, terör örgütünün dağdaki yöneticisi diyor ki, ’son iki yılda 3 bin kişi öldü. Eğer şimdi yapılanlar 2011’de yapılsaydı, bu 3 bin insanımız ölmezdi’ diye bir açıklaması var. Bizde şehitler var, ama karşı tarafta da öldürdüklerimiz var. Kazan vadisinde öldürülen bir Sezer Arslan vardı.

Sezer Arslan, Muş’un Korkut İlçesi’nde yaşıyordu. Babası Mehmet Arslan, diyor ki ’ben oğlumu okusun diye Hakkari’ye gönderdim, ancak evladımı benden çaldılar.’ Baba olanlar bilirler, bütün Konyalılar kendisini baba yerine koysun, 2-3 evladınız varsa, her evladınız sizin çizdiğiniz yolda gitmez. İstanbul’da da oldu biliyorsunuz. DHKP-C, babadan, anneden evlatlarını almış, evlatlarını istiyorlar.

Evlatlarınızı bazen kontrol edemiyorsunuz, sizden çalıyorlar. Dolayısıyla da terör örgütüne katıldı diye, bu teröristleri etkisiz hale getirdiğinde bil ki üzdüğün incittiğin kırdığın insan Türk bayrağı altında, o Muş’ta öyle oldu taziyeyi kabul etti."

’ÖLDÜREREK DEĞİL, YAŞATARAK ÇÖZÜM ALMAK İSTİYORUZ’

Bu ülkenin birliğiyle, bayrağıyla hiçbir problemi olmayan insanların evlatlarının da kayba uğradığını ve öldürerek değil, yaşatarak çözüm almak istediklerini belirten Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim öldürerek sonuç almamız, bizim kendi insanımızı üzme yolu demektir. Biz şimdi yaşatarak sonuç almak istiyoruz. Peki ne yapacağız; özgürlükleri arttıracağız, demokrasiyi arttıracağız. Demokrasi artınca da huzur gelince de Güneydoğu’ya huzur gelecek. En son bakanlar kurulunda da söylendi. Diyarbakır’a sadece şu 3 aylık dönemde yatırım yapmak isteyenler geçen yıla göre 3 kat daha arttı. "

Bazılarının, Ak Parti’nin bu süreçte başarılı olması halinde bir daha iktidardan alınamayacağı yönünde kaygısının olduğunu belirten Yılmaz, bu yüzden sürecin daha iyi işlemesi için gayret göstermediklerini ve Ak Parti’ye destek vermediklerini öne sürdü.

Hasan DÖNMEZ/KONYA,(DHA)

Haberin Devamı