Siyaset 'Yahu İmralı ziyareti bir kültür gezisi midir?'
Paylaş
'Yahu İmralı ziyareti bir kültür gezisi midir?'

Bursa'da konuşan CHP Grup Başkanvekili İnce, İmralı görüşmeleri için, "Bu yapılan terörü bitirme, bir çözüm süreci değildir. Bu bir seçim pazarlığıdır. Bu Erdoğan başkan olsun, Öcalan özgür olsun pazarlığıdır" dedi

Partisinin, Bursa’nın Orhangazi İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı’nında miting düzenledi. İnce, İmralı görüşmelerini değerlendirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Ak Parti’nin Türkiye’de korku imparatorluğu kurduğunu söyleyen Muharrem İnce, Türkiye’de ben bu AKP’ye laf söylersem beni müdür yapmazlar’ diye korkanlar olduğunu iddia etti.

Kendilerinin Ak Parti’den korkmadan meydanlarda seslendiklerini ifade eden İnce, "Hani Başbakan diyor ya 'biz kefenimizi aldık’ diye. Onun unuttuğu şu var. Biz Cumhuriyet Halk Partililer kefensiz yatanların torunlarıyız. Sen kefen giyip gelmişsin. Sen kimsin? Sen bu ülkede Futbol Federasyonu’nu, Fiskobirlik’i, üniversiteleri, YÖK’ü, sivil toplumu, herkesi susturmuş olabilirsin, herkes sana biat ediyor olabilir. Ama bu ülkede direnen bir kale var. Cumhuriyet Halk partisi var. Biz sana meydan okuyoruz" dedi.

NE SIZDIRILMIŞ ONA BAKMAK LAZIM

Başbakan’ın 'Biz PKK ile Öcalan ile görüşmüyoruz’ dediğini söyleyen İnce, "Görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir, alçaktır’ diyordu. Şimdi ben Orhangazi meydanından Başbakan’a sesleniyorum, diyorum ki; 'o şerefsizdir alçaktır lafları Kayseri meydanında asılı duruyor, sahibi gitsin alsın onu’. Biraz utanma duygusu olacak. Medyanın tartıştığına bakın. İmralı’daki tutanakları kim sızdırmış. Bunun peşindeler. Sızdırmak ihanetmiş. Sen kimin sızdırdığını boş ver. Ne sızdırmış ona bak" diye konuştu.

AMPULÜ SOLA ÇEVİRECEĞİZ

Abdullah Öcalan’ın sızdırılan konuşmasını hatırlatan İnce, "Bu yapılan terörü bitirme, bir çözüm süreci değildir. Bu pazarlık bir seçim pazarlığıdır. Bu pazarlık Tayyip Erdoğan başkan olsun, Abdullah Öcalan özgür olsun pazarlığıdır. Bu millet buna karar verecek. Bu ampulü sola çevirip işini bitireceğiz" dedi.

ABDULLAH ÖCALAN’A DEVLET İLKER BAŞBUĞ’DAN YÜZ KAT DAHA İYİ DAVRANIYOR


Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan milletvekillerini ve Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u ziyarete gittiğinde ayakkabılarından bozuk parasına kadar her şeyi çıkarttığını hatırlatan İnce şunları söyledi:

"3-5 ay sonra BDP Milletvekili Altan Tan, İmralı’ya Abdullah Öcalan’ı ziyarete gidiyor. Ben söylemiyorum kendisinin gazetelerdeki açıklamasına bakıyorum. ‘Valla üstümüz aranmadı. İsteseydik içeriye kayıt cihazı da sokabilirdik, 2 porsiyon yemek yedik’ diyor. Abdullah Öcalan’ın ziyaretçisine böyle muamele yapılıyor. O’da milletvekili, bende. Hatta ben birde grup başkanvekiliyim. Bu millet bunu bilsin. Yani Abdullah Öcalan’a devlet İlker Başbuğ’dan yüz kat daha iyi davranmaktadır."

İMRALI KÜLTÜR GEZİSİ Mİ


İmralı ziyareti hakkında Kültür Bakanı’nın açıklama yapmasını da eleştiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce şöyle konuştu:

"Yahu İmralı ziyareti bir kültür gezisi midir? Afyon’da 25 çocuğumuz şehit oldu, Orman Bakanı açıklama yapıyor. İmralı’ya ziyaret oldu, Kültür Bakanı açıklama yapıyor. Başbakan diyor ki 'bu konuda kimse konuşmasın.’ Ben AKP’nin milletvekillerine sesleniyorum, 'siz konu mankeni misiniz, siz dolgu malzemesi misiniz?’ Memleketin geleceğini konuşmayacaksın, bu pazarlıkları konuşmayacaksın da neyi konuşacaksın.

Başbakan’ın ağzını bıçak açmıyor. Başbakan İsmet İnönü’nün bıyığını konuştu, Hürrem’in kıyafetini konuştu, nasıl çocuk yapacağımızı konuştu, kaç çocuk yapacağımızı konuştu, doğumun normal doğum olması gerektiğini söyledi, yiyeceğimiz ekmeğin rengini söyledi, ama terör örgütü elebaşsıyla yaptığı seçim ittifakını konuşamıyor."

DHA

Haberin Devamı