Siyaset Siyasetçilerden YGS tepkisi: Tam bir rezalet
Paylaş
Siyasetçilerden YGS tepkisi: Tam bir rezalet

YGS soru kitapçığında şifreleme iddiası üzerine, MHP ve CHP'den sert açıklamalar geldi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "YGS soru kitapçığında şifreleme iddiasını", "rezalet" olarak nitelendirerek, şüphelerin ivedilikle giderilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, "Türkiye’nin yeni bir skandalla karşı karşıya olduğunu" belirterek, "Garp cephesinde yeni bir şey yok. AKP dönemi skandallar dönemi oldu" dedi.

>> KILIÇDAROĞLU SERT YÜKLENDİ

>> ÖSYM'DEN 'ŞİFRELİ KİTAPÇIK' AÇIKLAMASI

KPSS’de yaşananlara değinen Vural, bugün de "organize" bir durumun söz konusu olduğunu öne sürdü. Vural, "Bir sınavı bile doğru dürüst beceremeyecek bir döneme doğru gidiyoruz. İvedilikle şüphelerin giderilmesi lazım. Bu organizasyonu kim yapmıştır, nasıl yapmıştır, bunların müsebbiplerinin bulunması lazım" diye konuştu.

KPSS’de kopya çekenlerin "taltif edildiğini" öne süren Vural, "Maalesef bugün hükümetin içine girmiş bir takım güçler, idarenin gücünü kullanmak suretiyle yandaşlarına kıyak çekme arayışı içindedir. Hükümetin iç yüzü ortaya çıkmıştır. Tam bir rezaletle karşı karşıyayız. Böyle bir rezaletin olduğu ülkede Milli Eğitim Bakanı yan gelip yatıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Üst seviyeden irade oluşmadan şifrelemenin yapılamayacağını" kaydeden Vural, ÖSYM Başkanı’nın ivedilikle kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapması gerektiğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise hiç vakit geçirmeden, derhal "skandalın" üzerine gidilmesi gerektiğini kaydetti. Ersin, "KPSS’de yaşanan skandalın sorumluları halen bulanamadı. Kim bunlar? Devletin kurumları bu kadar aciz mi? Henüz o sorun bitmemişken, şimdi de üniversite sınavları... Böyle bir şey olabilir mi? Yazık değil mi bu gençlere, anne babalarına? Hiç vakit geçirmeden hükümet, Başbakan devreye girmeli ve derhal bu insanlık suçunun sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. İbret verecek şekilde cezalandırılmaları lazım. Başka çözüm yolu yok bunun" diye konuştu.

-"BURASI TAYYİBAN CUMHURİYETİ DEĞİL"-

Oktay Vural, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen "Yetki Kanunu Tasarısı’nı" değerlendirirken de tasarının "Recep Tayyip Erdoğan’ın ferman çıkarma yetki tasarısı olduğunu" iddia etti.

Başbakan’ın "Mübarek’leştiğini" ileri süren Vural, "Ortadoğu’daki ülkeleri yönetenlerin yetkilerine haiz olmak istiyor" dedi.
Tasarının Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeden Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğünü belirten Vural, millet iradesinin "gasp edildiğini" savundu.

Haberin Devamı

Vural, "Sayın Başbakan’ın başkan olmak istemesinin altındaki temel sebep budur. Millet idaresinin yerine geçip hüküm icra etmek istiyor. Burası Tayyiban Cumhuriyeti değil. Herkes haddini bilmelidir" görüşünü dile getirdi.

Oktay Vural, Başbakan’ın meclis yetkisini gasp etmek istediğini savunarak, tasarının "ülkeyi eyaletlere götürmenin altyapısı olarak kullanılma ihtimalinin de olduğunu" ifade etti. Vural, ’Hükümeti uyarıyorum. Bu tasarıyı çeksinler" dedi.

Başbakan’ın kamu yönetimini sopayla diğer partilere karşı kullanmak için yetki istediğini de iddia eden Vural, anayasal yetkilerin gasp edilmek istendiğini söyledi. Vural, "Umarım milletvekilleri bu yetkiyi vermezler" diye konuştu.