Siyaset Siyasette "12 taksit dönemi"
Paylaş
Siyasette "12 taksit dönemi"

Siyasette "12 taksit dönemi"

BBP, üyelerinin kredi kartıyla 12 taksitle bağışta bulunmasına yönelik bir kampanya başlattı.

Haberin Devamı

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partiye kaynak bulma konusunda yeni bir uygulama başlattıklarını belirtti.
"Karıncalarla Birlikte Ateşi Söndürmeye Gidiyoruz" adını verdikleri kampanyanın yasal altyapısının tamamlandığını ifade eden Topçu, üyelerinin kredi kartlarından ayda 25 TL olmak üzere yılda 300 TL alacaklarını söyledi.

Kampanyanın bir yıl süreceğini dile getiren Topçu, "Kampanyayı uygulamaya başlayalı 20 gün oldu. Şimdilik 600’e yakın üyeye ulaştık. Mart ayına kadar hedefimiz 10 bin kişidir" dedi.

Proje ile yıl sonunda bir milyon üyeye ulaşmayı planladıklarını anlatan Topçu, şunları söyledi:

"Daha öncede bağış alıyorduk ama bu kadar düzenli sevk ve idaresi yoktu. Şimdi kimseyi sıkıntıya sokmadan dolduracakları form neticesinde bir yıl süre ile her ay kendi hesabından 25 TL bizim hesabımıza aktarılacak. BBP kendi tabanından 250 bin TL aylık bütçe ile bu seçimlere girecek. Bu para ile merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun Güvenlik, Özgürlük, Refah (GÖR) Projesi’nin medyada geniş tanıtımını yapacağız ve Anadolu’yu adım adım dolaşacağız."

Haberin Devamı

Topçu, partisinin gelecek ay yapılacak Merkez Karar İl Başkanları Genel İstişare Toplantısında proje sonucu ulaşılan ilk rakamları açıklayacaklarını da belirtti.

Bağış miktarını kendisinin belirlediğini anlatan Yalçın Topçu, şöyle konuştu:
"Ülkenin içindeki ekonomik duruma göre söz konusu bağış miktarını belirledim. Bu kampanya tutabilir ve olabilirlikler üzerine kurulan bir kampanyadır. İnsanımızın, taraftarlarımızın, bizi sevenlerin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak planlanmıştır. Bir harekete gönül veren insanların gönül rahatlığı ile verebileceği bir rakamdır. Sembolik bir rakam ama bu insanlar milyonlar olacak ve o damlalar Türkiye’nin ateşini söndürmeye vesile olacak."

"ÜÇ AYDIR SEÇİME HAZIRLANIYORUZ"

Türkiye’nin ekonomik ve siyasi alanda birçok problemi olduğunu savunan Topçu, sorunların çözümü konusunda muhalefet ve iktidarın TBMM’de bir araya gelmediğini ileri sürdü.

Hükümet temsilcilerinin tavrından 2010’nun erken seçim yılı olacağının anlaşıldığını iddia eden Topçu, "Meclis, şu anda millet iradesini yansıtmıyor. İktidar ve muhalefet sağır bir durumda" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Milletin iradesine başvurulması" gerektiğini anlatan Topçu, "Üç aydır seçim için çalışıyoruz" dedi. Topçu, parti teşkilatlarına gerekli talimatları gönderdiklerini de kaydetti.

Sarp Özer / AA