Siyaset Siyasi değil akademik konuşmuş
Paylaş
Siyasi değil akademik konuşmuş

Vali Aydoğdu sözlerinin siyasi değil akademik değerlendirme olduğunu öne sürdü

Abant’ta coştu

Haberin Devamı

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nca düzenlenen Abant Platformu’nun önceki günkü bölümünde Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu da söz almıştı. Vali Aydoğdu, Adnan Menderes’in tek başına iktidara geldiği Demokrat Parti (DP) dönemini anlatırken “DP’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp, İsmet İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir” demişti.

Harf Devrimi eleştirisi

Vali Aydoğdu konuşmasında, Atatürk’ün Harf Devrimi’ni de eleştirip şunları söylemişti: Türkiye 1920’li yıllarda hafızasını kaybetti. 1684’de kilise bir bildiri yayınlamış. Biz İngiltere’ye gittiğimizde bu bildiriyi okuduğumuzda anladık. Ama Merzifonlu Karamustafa Paşa’nın Viyana’dan merkeze gönderdiği arizayı (dilekçe, rapor) aramızda kaç kişi okuyabilir ve anlayabilir. Eyüp Sultan’dan yayın yapan bir yorumcunun da Eyüp Sultan’ın mezar taşını okuyabilmesi gerekir.

Haberin Devamı

İlginç savunma

Vali Aydoğdu, CHP’nin tepkisini çeken konuşmasıyla ilgili olarak dün “1950 sürecinde bütün Türkiye ile birlikte siyasi unsurların da kendilerini yenilemeleri hususunda bir söz söyledim. Yanlış anlaşıldım” dedi. Sözlerinin siyasi değil akademik değerlendirme olduğunu öne süren Vali Aydoğdu “Valilerin işi siyaset değildir” dedi.