Siyaset Siyasi parti sayısı 67 oldu
Paylaş
Siyasi parti sayısı 67 oldu

Halkın Sesi Partisi'nin kuruluş dilekçesi Ümmet Kandoğan, Şeref Malkoç, Niyazi Güney ve beraberindekilerce İçişleri Bakanlığı'>na sunuldu

Şeref Malkoç, Bakanlık girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk siyasetine yeni bir partinin girdiğini belirtti. Halkın Sesi Partisi'nin, Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Malkoç, partinin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un herkes tarafından sevilen bir kişi olduğunu söyledi.

NUMAN KURTULMUŞ YENİ PARTİYİ AÇIKLADI

Halkın Sesi Partisi'nin Türkiye’ye hayırlı hizmetlerde bulunması dileğini ifade eden Malkoç, "Halkın Sesi Partisi projeleriyle bu milletin derdine derman olacak, işsizlik sorununu çözecek, Türkiye’de huzuru, barışı kardeşliği temin edecek ve eskiyen siyasi üslupları, yöntemleri yenileyecek bir partidir" diye konuştu.

FAAL SİYASİ PARTİ SAYISI 67

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Numan Kurtulmuş’un kurduğu Halkın Sesi Partisinin, İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesinin verilmesiyle Türkiye’de faaliyette bulunan siyasi parti sayısı 67 oldu.

Bakanlıktaki "Faaliyette Bulunan siyasi Partiler" listesinde, Hüsamettin Cindoruk’un liderliğinde 1983 yılının Haziran ayında kurulan Demokrat Parti 1’inci, aynı yıl Devlet Bahçeli’nin genel başkanlığında kurulan MHP 2’inci, Masum Türker başkanlığında, 1985’te siyasi faaliyetine başlayan DSP 3’üncü sırada yer alıyor.

2010 yılında kurulan Ergenekon Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ile Türkiye İşçi Partisi de listenin sonlarında yer alıyor.

Haberin Devamı