Ekonomi 'Siyasi partilerin finansmanı muğlak'

'Siyasi partilerin finansmanı muğlak'

Paylaş
'Siyasi partilerin finansmanı muğlak'

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyetlerini yürüten ve kısa adı GRECO olan “Yolsuzlukla Mücadele Grubu”, Türkiye'yi siyasi partilerin finansmanı ve şeffaflık konusunda eleştiren bir rapor yayımladı

Yolsuzluğun cezalandırılmasına yönelik kanunun “son derece karmaşık” olduğu eleştirisi getirilen raporda, yolsuzluk eylemlerinin belirlenmesi için “yeniden tanımlama” gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

Türk yasalarının, hakimler, yabancı kuruluşlar ve özel sektörlerde oluşabilecek yolsuzluklara karşı herhangi bir “yaptırım” öngörmediğini, bu alanda büyük boşluklar bulunduğunu belirten GRECO raporu, istismara uygun bir ortamın varlığını ortaya koydu.

Siyasi partilerin mali gelirleriyle ilgili mevzuatın “şeffaf” olmadığı belirtilen raporda, seçim kampanyalarıyla ilgili giderlerin de kontrol altında olmadığı vurgulandı.

Siyasi partilere aday olanlar, bağımsız olarak katılanlar ve de seçilmişlerin mali harcamalarıyla ilgili hiç bir “gözetim” olmadığına dikkat çekilen raporda, bu konudaki yasa boşluğunun giderilmesi gerektiği belirtildi.