Gündem Siyasilere şantaj yapan çete çöktü

Siyasilere şantaj yapan çete çöktü

Paylaş
Siyasilere şantaj yapan çete çöktü

Ankara'da, 'özel dedektiflik bürosu' adı altında faaliyet göstererek özellikle siyasiler ile bürokratları yasa dışı dinleyen ve gizli kameraya alın şantaj çetesi çökertildi

Başkentte, ’Ankara Dedektiflik’ adı altında özel dedektiflik hizmeti veren bir şirket, gelen şikayetler üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı.

Yaklaşık 3 ay süren takibin ardından, Ankara ve İzmir’de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda, aralarında dedektiflik şirketinin sahibi Akın Ü. ile oğlu Doğukan Ü.’nün yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı’nda görevli bir subay ile bir polis ve Keçiören Kaymakamlığı’nda görevli bir kişinin de bulunduğu 20 kişi, gözaltına alındı.

ORTAM DİNLEME CİHAZI BULUNDU

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, gizli çekimlerde kullanılan dolma kalem, kravat iğnesi, kol saati, duvar saati, anahtarlık, rozet ve çakmak içine yerleştirilmiş 16 kamera, ses kayıtlarının kaydedildiği bir cihaz, bir mini kamera, 3 GPS (araç takip) cihazı, 3 ses ve görüntü kaydı arama dedektörü, 7 mikro kaset, 2 dizüstü bilgisayar, araca monteli ortam dinleme cihazı, bir ruhsatsız tabanca ve kurusıkıdan çevrilme 2 tabanca ele geçirildi.

GENELLİKLE KADINLAR BAŞVURUYOR

Çeşitli meslek gruplarından kişilerin müşteri olarak başvurduğu şirkete, çoğunlukla aldatıldığından şüphelenen kadınların eşlerini takip ettirdiği, şirket çalışanlarının yasa dışı ortam dinlemesi ve görüntü çekimi yaptıkları, takibe aldıkları kişilerin bilgisayarlarına yükledikleri programlarla yazışmalarını ve girdikleri siteleri izleyebildikleri öğrenildi.

Şüphelilerin, topladıkları verileri müşterilerinin yanı sıra takip ettikleri kişilerin yasak ilişki yaşadığı kadınlara da göndererek şantaj yaptıkları ve para istedikleri, müşterisi durumundaki kadınlara ’cinsel tacizde’ de bulundukları belirtildi.

SİYASETÇİ VE BÜROKRATLAR DA TAKİPTE

Öte yandan bu şirketin, yasak ilişkileri belirlenemeyen kişilere de şirket adına çalışan kadınları gönderdiği ve bu yolla kendilerine tuzak kurulduğu öğrenildi.

Şirketin, birçok tanınmış işadamı, bürokrat ve siyasetçiyi de takip ettiği, görüntüledi kişilere şantaj yaparak para talep ettiği öğrenildi.

VATANDAŞLIK BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRMİŞLER

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları incelemelerde, çetenin Türkiye’deki 70 milyon vatandaşın adres, kimlik ve telefon bilgilerini de ele geçirdiğini tespit etti.

Bunun üzerine araştırmasını derinleştiren ekipler, çetenin vatandaşlık bilgilerini aldığı bir kişiyi tespit etti. İzmir’de yaşadığı öğrenilen kişinin 1500 TL’ye kişilerin bilgilerini çeteye sattığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2 bin hukuk bürosunun da adres bilgilerini içeren Mozaik programını satın aldığı, söz konusu kişinin yasadışı yollarla ele geçirdiği bilgileri icra takibi için hukuk bürolarına sattığını da belirledi. Söz konusu kişinin yakalanması için İzmir’de operasyon yapıldığı, ancak yakalanamadığı belirtildi.

Fevzi KIZILKOYUN/DHA