Yazgülü Aldoğan Siz de öyle mi düşünüyorsunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Siz de öyle mi düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

YAŞLI PİLOT

Suriye uçağının düşen pilotu 56 yaşında bir albaymış. Adam yaşıyor ama perişan, uçaktan düşmek ne demek, hele o yaşta. Demek ki Suriye ordusunda artık sıra albaylara geldi, gençler çoktan kırıldı.

Durdurun artık şu savaşı, yeteri kadar sivil ve asker öldü, şehirler yıkıldı! Çok lazımmış gibi, bir de biz askerimizle girdik, bir de biz şehit veriyoruz!

ÇİFTE STANDART

Almanya, bakanların EVET propagandalarına izin vermeyince herkes demokrat ve özgürlükçü kesildi. Sormazlar mı adama, niye Türkiye sınırları içinde HAYIR kampanyası yapmak isteyenlere salon verilmiyor, sokağa çıkanlar derdest ediliyor, afişleme yapanlar göz altına alınıyor, hiçbiri televizyona çıkamıyor, konuşamıyor diye?

Oradaki yasaklama faşizmse buradaki yasaklama özgürlük mü oluyor?

ALMANYA EVET’E ÇALIŞIYOR

Başına taş düşse CHP’den bilenler var ya. CHP’nin EVET kampanyasında izlediği ılımlı tutumdan hoşnut olmayanlar “CHP hiç kampanya yapmasa daha iyi, daha çok HAYIR çıkar” demiyorlar mı!

Aslında bu Avrupa’nın tutumu için geçerli: Türk bakanlara yaptıkları her engelleyici tavır, EVET’e artı puan olarak yazılıyor. İktidar her seçimde kullandığı mağduriyeti bu kez arayıp da bulamazken Avrupa derdine derman oldu.

Şimdi Avrupa’ya esip yağıyorlar, Türklerin de milliyetçi damarı kabarıyor. Kimsenin anayasanın maddelerini, yeni rejim biçimini düşünüp, buna oy vereceğini düşündüğü yok!

Kadını insan kabul edersen eğer

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı ne güzel söyledi kızına kurdurduğu KAMER’in toplantısında: “Kadını insan olarak kabul edersek sorun çözülür”!

Demek ki neymiş? Kadını insan olarak kabul etmiyorlarmış! Bizim de anlatmak için dilimizde tüy biten mesele buydu zaten. Yahu biz de insanız, aynı erkekler gibi. Erkeğin nerede ne kadar hakkı varsa onların aynısı kadınlar için de geçerlidir. Şimdi diyecekler ki bunların hepsi zaten bizim yasalarımızda yazıyor.

Uygulamak gerekiyor

Biz de biliyoruz. E o zaman ne bağırıp duruyorsunuz diyorlar. Bağırıyoruz, çünkü yasalarda yazması yetmiyor, uygulamak gerekiyor! Uygulamak için bunları öğretmek, benimsetmek, teşvikler ve cezalarla desteklemek gerekiyor.

Kadına şiddet tavan yapmış durumda.

Kadına şiddet yasak mı?

Yasak.

Neden o zaman bu kadar çok kadın, üstelik de kocası, babası, kardeşi, sevgilisi gibi en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor?

Neden devlet kadını, kocasından koruyamıyor?

Neden kadınlar öldürülme korkusuyla dayak yiye yiye ayrılmak istediği adamla oturuyor?

Neden hakimler karısını, sevgilisini öldüren erkeklere en ağır cezaları vermek yerine eften püften gerekçelerle indirimler yapıyor?

Söylenen budur.

Kadının çalışma hakkı

Sadece ölüm mü? Kadın, devlet tarafından, aile içinde eş, anne olarak kabul görmenin ötesinde özgür birey olarak kabul edilip çalışması teşvik edilmediği sürece, üç beş çocuk doğursun, onlara baksın denildiği sürece ne doğru düzgün bir işte çalışabilir, ne de ülke ekonomisine katkıda bulunabilir.
Yeni politikalar budur: Kadın ben bilmem eşim bilir diyerek, evinin kadını olacak. Jandarmada astsubay bile olsa başını bağlayacak, okula gidecekse kız imam hatip okuluna gidecek, kafasını kaldırmadan ne deniyorsa onu yapacak.

Oluyor mu, olmuyor!

O imam hatip liselerine yollayıp tek tip yapmaya çalıştığınız kızlar cıvıl cıvıl, hepsinin elinde cep telefonları, yanlarında erkek arkadaşları, kahvede nargile içiyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder