Gündem 'Siz kardeşsiniz' şoku

'Siz kardeşsiniz' şoku

Paylaş
'Siz kardeşsiniz' şoku

Evli olan 27 yıl sonra Nazire-Mehmet Uzun'a nüfus kayıtlarında kardeş göründükleri gerekçesiyle evliliğin düşürülmesi için dava açıldı

Zonguldak Çaycuma’da Fatma-Rıza Kerman 68 yıl önce doğan ikiz kızlarından birine ‘Durkadın’, diğerine ‘Yaşariye’ adını koydu. Çaycuma Nüfus Müdürlüğü kardeşlerin ikisini de ‘Durkadın’ adıyla kaydetti.

Haberin Devamı

Yaşariye 1960’da Recep Uzun ile, Durkadın 1963’te Nami Baydemir ile evlendi. 12 yıl önce nüfus kayıtları bilgisayara geçirilirken Durkadın’ın hem Nami, hem Recep Bey ile evli olduğu görüldü.

YILLAR SONRA DAVA AÇTILAR

Durkadın açtığı davayla Recep Bey’den boşandı. Yaşariye eşi Recep Bey ile ikinci kez nikah yaptı. Durkadın’ın kızı Nazire’yle, Yaşariye’nin oğlu Mehmet 1983’te evlendi.

Nazire - Mehmet Uzun’un 4 çocuğuyla 1 torunu oldu. Çaycuma Nüfus Müdürlüğü geçen hafta Nazire-Mehmet Uzun’un evliliğinin düşürülmesi için dava açtı.

‘BOŞARLARSA YİNE EVLENİRİZ’

Gerekçe şu: Nazire-Mehmet Uzun nüfus kayıtlarında kardeş görünüyor. Medeni Kanun’a göre yargılanacak çift, kardeş olmadıklarını kanıtlayıp nüfus kayıtlarındaki yanlışı düzeltmek zorunda.

Haberin Devamı

İlk duruşma 22 Haziran’da. Nazire-Mehmet Uzun “Mahkeme bizi boşarsa 40 gün sonra oğlumuzun düğünü var. Düğünde biz de yeniden evleniriz” dedi. Çiftin kardeşleri de birbiriyle evli ama onlara dava açılmamış.

Gürkay GÜNDOĞAN/DHA