Siyaset 'Size Bülent'i getirdim'
Paylaş
'Size Bülent'i getirdim'

CHP'lilere “Size Bülent'i getirdim” diyen Rahşan Ecevit en son merhum eşi Bülent Ecevit ile birlikte 4 Kasım 1979'da CHP kurultayına katılmıştı

31 YIL SONRA

Haberin Devamı

Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasıyla birlikte küskün CHP’lerin partiye dönüşü başlamıştı. Bu isimlerden biri de CHP’nin eski Genel Başkanları’ndan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit oldu.

Kurucusu olduğu DSP’den ayrılıp Demokratik Sol Halk Partisi’ni (DSHP) kuran Rahşan Ecevit, Baykal’ın gidişiyle birlikte CHP’ye döndü. Bülent Ecevit ile birlikte son kez 4 Kasım 1979’da CHP kurultayına katılan Rahşan Ecevit’e salonda büyük ilgi gösterildi. Rahşan Ecevit, “Bülent’i de buraya getirdim. Bu kurultay çok önemli” dedi.

‘BU BİR DEĞİŞİM’

Rahşan Ecevit, “Partinizi kapatacak mısınız, CHP’ye üye olacak mısınız?” sorusu üzerine “Bugün önemli olan şu kurultay. O bitsin hemen sonra bir şeyler düşünülecek herhalde. Ben bunu bir değişim olarak görüyorum ve bu değişimin CHP’nin önünü açacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu da Rahşan Ecevit’in yanına giderek tokalaşıp bir süre sohbet etti. Kendisini kurultayda görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kendisinin desteği benim için çok çok önemli” dedi.

‘ONUR KONUĞUMUZ’

Bu arada Rahşan Ecevit’in salona girmesi sırasında yanlış anons yapıldı. Partililer, girişte yaşanan kalabalığın Kemal Kılıçdaroğlu nedeniyle yaşandığını zannederek, yanlışlıkla, “Hoşgeldin, hoşgeldin halkın adayı” anonsları yaptı.

Gelen kişinin Rahşan Ecevit olduğunun anlaşılmasından sonra anonslar düzeltildi. Divan Başkanlığı’na seçilen Kemal Anadol, Rahşan Ecevit’i, “Kurultayın onur konuğu” olarak anons etti. Ecevit salona girerken sinevizyon ekranlarından, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in görüntüsü ve, “Ne Ezen Ne Ezilen Halkça Bir Düzen” yazısı yansıtıldı.

RAHŞAN HANIM BÜLENT BEY’İ TEKRAR ÖLDÜRDÜ’

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in dünkü CHP Kurultayı’na katılıp “Size Bülent’i getirdim” demesine kızdı.

Masum Türker, “Bülent Ecevit’in partisi DSP’dir. Merhum Bülent Ecevit DSP’nin sonsuza kadar yaşaması gerektiğini savunmuştu” dedi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural da Rahşan Ecevit’i sert bir şekilde eleştirerek, “Bülent Ecevit bugün tekrar ölmüştür” diye konuştu.

Haberin Devamı