Tamer Heper Size kalmamış
HABERİ PAYLAŞ

Size kalmamış

Haberin Devamı

Annem ikinci evliğini yaptı. Biz birinci evliliğinden olan çocuklarıyız. Annem sekiz sene önce rahmetli oldu, ikinci eşi ise üç sene önce. Bu durumda bizlerin, ikinci eşten miras payına hakkımız oldu mu? Ö.Ö.

Annenizin ikinci kocasının sizinle doğrudan mirasçılık ilişkisi yok. Yani ölümü ile onun mirasçıları arasında yoksunuz. Onun ölümü ile miras, var ise onun kendi evlatlarına kaldı. Evlat yok ise ikinci derece mirasçıları var ise onlara kaldı. İkinci derece mirasçılar ana-baba veya kardeşlerdir. Dolayısı ile annenizin ikinci eşinin üç yıl önce ölümü ile size miras kalmadı.

[[HAFTAYA]]
Üç yıl önce ölümü sözünü bilerek söyledim, çünkü; şayet annenizin ikinci eşi önce ölseydi, anneniz sonra ölseydi size bir şeyler kalacaktı. Nasıl bir şeyler diyeceksiniz, şöyle: Annenizin ikinci eşi önce ölseydi, onun malvarlığından bir bölüm, annenize miras kalacaktı. Onun oranı, diğer mirasçıların varlığına bağlı olduğu için ve aile tablosunu bilmediğim için oranını yazmadım. Ancak ikinci eşten annenize kalan miras payı, annenizin de ölümü ile sizlere intikal edecekti. Öyle tahmin ediyorum ki çevreniz size “Elbette şekerim, neticede annenin kocası, size de bir şeyler kalmıştır” demiştir ve sizde de bir tereddüt uyanmıştır. İşte yukarıdaki açıklamayı bunun için yaptım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder