Gündem 'Sizi kırbaçla döve döve mi çalıştırdım?'

'Sizi kırbaçla döve döve mi çalıştırdım?'

Paylaş
'Sizi kırbaçla döve döve mi çalıştırdım?'

Bilirkişi raporunda asıl kusurlu olarak gösterilen Nurullah Ercan, madende çalışan işçilerle görüştü. Ercan, madencilere “Sizi sokakta kırbaçla toplayıp döve döve mi çalıştırdım?” dedi

YARDIMI KABUL EDİLMEMİŞTİ

Haberin Devamı

Bursa Mustafakemalpaşa’da ‘Bükköy Madencilik’ adlı kömür madeninde 10 Aralık tarihinde grizu patlaması meydana gelmişti. Patlamada 19 madenci hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemede yerin 220 metre altında yaşanan olayın grizu ölçümü yapılmadan dinamit patlatılması nedeniyle meydana geldiği belirlenmişti.

Bilirkişi raporunda gerekli düzenlemelerin yapılmadığı ve eksikliklerin bulunduğu gerekçesiyle madenin sahibi Nurullah Ercan asıl kusurlu olarak gösterilmişti. Madenin sahibi Nurullah Ercan, gazetelere verdiği ilanla patlamada ölenlerin ailelerine 15’er bin TL yardım yapacağını açıklamıştı. Fakat tüm aileler bu parayı reddetmişti.

DEVLETTEN PARA İSTEMİŞTİ

Son olarak Nurullah Ercan’ın maddi kayıplarını gidermek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 143 bin TL istediği öğrenilmişti. Nurullah Ercan patlamada hayatını kaybeden madenciler için dün mevlüt okutup 600 kişiye yemek verdi.

Haberin Devamı

Nurullah Ercan “Madeni kapatmayı düşünüyorum. Ancak o zaman bu madenciler işsiz kalacak. Madenin kapanıp kapanmayacağına işçiler karar verecek. Onlar ne isterse onu yapacağım” dedikten sonra madencilere dönerek “Söyleyin sizi sokakta kırbaçla toplayıp döve döve mi çalıştırdım?” diye sordu.

DHA