Siyaset Sizin eğitime ihtiyacınız var
Paylaş
Sizin eğitime ihtiyacınız var

Başbakan Erdoğan'ın sesinin kısık olması Meclis'te gerginliğe neden oldu

‘UMARIZ FİZİKİ ÜŞÜTMEDİR’

Haberin Devamı

Haftasonunu memleketi Rize’de geçiren Başbakan Tayyip Erdoğan, ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle tüm programını iptal etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun bütçe görüşmelerinin yapıldığı dünkü Meclis Genel Kurulu’na Başbakan’ın rahatsızlığı damgasını vurdu.

Kürsüye çıkan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal’ın, “Başbakan Trabzon-Rize gezisinde üşütmüştür. Umarız bu üşütme sadece fiziki üşütmedir. Kendisine sağlık diliyorum” sözleri genel kuruldaki tansiyonu aniden yükseltti.

‘EĞİTİLMENİZ GEREKİYOR’

CHP’li Koçal’ın bu sözlerine sinirlenen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu şu yanıtı verdi: “Şu kürsüde eğitim adına konuşma yapanların da eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sözleri, size aynen iade ediyorum. Hem argo, hem de eğitime ihtiyaç duyan bu imalar bu kürsüye yakışmıyor.”

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da “Bu şekilde konuşmak ancak beyin olarak veya beden olarak fiziki olmayan üşütenlere aittir” dedi. Tekrar söz alan CHP’li Koçal da “Asıl bakanın, müsteşarının, YÖK Başkanı’nın eğitime ihtiyacı var” diye konuştu.