Gündem Şizofren hastası evini yaktı

Şizofren hastası evini yaktı

Paylaş
Şizofren hastası evini yaktı

Adana'da 40 yaşındaki Mesut Duran, annesiyle yaşadığı evi yalnız kaldığı sırada ateşe verdi

Olay, saat 20.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi 58015 sokakta bulunan evde meydana geldi.Şizofren hastası olan ve tedavi gören Mesut Duran, annesiyle yaşadığı iki katlı evin ikinci katında, yalnız kaldığı sırada yangın çıkardı. Daha sonra Duran, yangına müdahale edilmesini engellemek için evin giriş kapısının arkasında buzdolabı ve koltuk gibi eşyalar yığdı.

Haberin Devamı

Evden duman çıktığını gören mahalle sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine ulaşan ekipler eve giremeyince Mesut Duran’ı ikna etmek için uzun süre dil döktü. Mesut Duran, ikna çabalarına karşılık vermeyince Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri demir kapıyı uzun süre çabalar sonucu kırarak içeri girebildi. İtfaiye ekiplerine saldıran Mesut Doru, polisin müdahalesi ile etkisiz hale getirildi.

İtfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürülürken, ev kullanılmaz hale geldi. Dumandan etkilenen Duran, bir itfaiye erinin omzunda dışarı çıkarılarak ambulansa bindirildi.

Duran, ambulansa bindirildiği sırada da kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Ben Adana Valisi İlhan Atış’ın korumasıyım. Benim evimi polisler yaktı” dedi.

Haberin Devamı

Bu sırada mahalle sakinlerinden bazıları Mesut Duran’a tepki göstererek saldırmak istedi. Polisin müdahalesi ile uzaklaştırılan mahalle sakinleri, Mesut Duran’ın mahallede sürekli olaylar çıkardığını söyleyerek tepki gösterdi.

Salih ÜÇTEPE/ADANA, (DHA)