Yaşam Şizofreni hastaları sahnede!

Şizofreni hastaları sahnede!

Paylaş
Şizofreni hastaları sahnede!

İstanbul Dans Eğitim Merkezi Derneği'nin bu yıl sergileyecekleri gösteride dünyadaki ilk dans eden tamamı şizofreni hastalarından oluşan bir ekip sahne alacak

İstanbul Dans Eğitim Merkezi Derneği 2011 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

İstanbul Dans Eğitim Merkezi Derneği’nin kuruluş amaçlarının başında, Atatürkçü düşüncenin ışığında halkın sahne sanatları konusundaki eğitimine, yurtiçinde ve yurtdışında gezi, gösteriler ile sanatsal konularda hizmet ederek Türk kültürünü ve halk danslarına sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmaktır.

İstanbul Dans Eğitim Merkezi Derneği 50 kişilik kursiyer dansçı kadrosuyla Beylikdüzü’nde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu seneki çalışmalarında Artvin, Karadeniz, Diyarbakır, Üsküp ve Roman olmak üzere beş farklı yöreyi sahnelemek için hazırlanmaktadır.

Bu yılki ilk gösterilerini, 26 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00‘de Büyükçekmece AKM sahnesinde sergileyeceklerdir. Gösteride misafir ekip olarak, Dünya Şizofreni Derneği Halkdansları ekibi de sahne alacaktır. Gazintep yöresini sahneleyecek olan bu ekip dünyadaki ilk dans eden tamamı şizofreni hastalarından oluşan bir ekiptir. Ayrıca gösteride Dünya Şizofreni Derneği gönüllü üyesi olan Türk Sanat Müziği sanatçısı Hüner Coşkuner de mini bir konser verecektir.

Ayrıca Yetenek Sizsiniz Türkiye programında finale kalan Kafkas Yıldızları Halkdansları ekibi de sahne alacaktır.

İstanbul Dans Eğitim Merkezi Derneği 26 Mayıs’ta yapacakları gösteri ile çalışmalarına ara verecektir.

Yeni kursiyerler, yeni yöreler, yeni yerler keşfetmek üzere yepyeni dönemine yine Beylikdüzü’nde 2012 Eylül ayında başlayacaktır.

BASIN BÜLTENİ

Haberin Devamı