Magazin Skandalları ile başarıları yarışıyor

Skandalları ile başarıları yarışıyor

Paylaş
Skandalları ile başarıları yarışıyor

Hande Ataizi, Altın Portakal aldığı günden beri başarılarının yanı sıra istemeden içinde yer aldığı skandallarla da adından söz ettiriyor

“ÖZEL Hayatlar” adlı tiyatro oyununda başrolü paylaştığı Cihan Ünal’ı, ABD’de cinsel tacizden yargılanan IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn’a benzeten Hande Ataizi, başarıları kadar magazin basınına yansıyan skandallarıyla da gündemden düşmüyor. Ataizi’nin oyunun Kıbrıs’taki temsiline katılmamasıyla ortaya çıkan skandalın etkileri sürüyor. Ataizi’yi olaylarıyla ele aldık...

Haberin Devamı

İLK ADIM KONSERVATUVAR

Hande Atazi, aşk evliliği yapan, daha sonra ise hayat tarzı ve düşünce farklılığı nedeniyle boşanan Mehmet Ali Ataizi ile Nermin Çelen’in kızları olarak Bursa’da dünyaya geldi. Tiyatro aşkı ortaokul yıllarında başladı. Müsamereler de hep başroldey di. Annesi Uludağ Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nermin Çelen, akademi dünyasında saygın bir yere sahip isim olarak gündemde oldu. Hande’nin çocukluk hayali, sanatçı olmaktı ve bu hayalin gerçeğe dönüşmesindeki ilk adımı konservatuvar sınavını kazanarak attı. Adı yıllar sonra döndüğü tiyatro sahnesinde tacize uğrayan oyuncu olarak anılan Ataizi’nin oyunculuk serüveni, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Tiyatro Bölümü’nde başladı.

Haberin Devamı

KENTER’İN ÖĞRENCİSİYDİ

Yıldız Kenter’in en parlak birkaç öğrencisinden biri olan genç Hande 1996 yılında oynadığı “Mum Kokulu Kadınlar” filmindeki başarılı oyunculuğuyla Altın Portakal’a ulaştı. Kısa sürede Türkiye’nin gündemine oturdu ve peş peşe dev projelerin içinde yer almaya başladı. Cem Davran’la başrolünü oynadığı “Ruhsar” ekranların en istikrarlı dizilerinden biri oldu. Sinemada ve televizyondaki başarıları onu, dergilerin kapaklarına taşıdı. Şöhreti kısa sürede tüm ülkeye yayılan Ataizi’nin peşine skandallar takılmaya başladı.

PENCEREYE SIKIŞTI

Ataizi’nin dillerden düşmeyen ve dikkat çeken en önemli olaylarından biri, Bodrum’da burun ameliyatı olmasının ardından bunu basından saklamak için gizlendiği tuvaletten kaçmaya çalışırken, tuvaletin penceresine sıkışması oldu.

VAN’DA BULUT’A TACİZ İDDİASI

ATAİZİ son yaşanan “taciz suçlaması”nın bir benzerini de 2000 yılında Talat Bulut ile yaşadığını açıkladı. Ömer Kavur’un “Melekler Evi” filminin çekimlerinde tacize uğradığını ortaya atan Ataizi, oyunculuğunu beğenmeyen Talat Bulut’u, “Gece saat 02.30’da odasında senaryo çalışmaya gitmediğim ve Van Gölü’ne girme daveti karşılık bulmadığı için böyle yapıyor. Yaptığı tacizden başka bir şey değildi” diye suçlamıştı. Bu olayla uzun süre gündemden düşmeyen Ataizi, canavarıyla konuşulan Van Gölü’nü, bu kez "Gece girilir mi girilmez mi?" sorusuyla yeniden manşetlere taşıdı.

Haberin Devamı

DEMİREL’DEN TOKAT YEDİ

“Ruhsar” dizisinin iki yıldızı Cem Davran ve Hande Ataizi 2001’de “İki Kere Kiki” isimli ilgi gören bir şov programı yapmaya başladı. Konuk Sevda Demirel’in sunucu Ataizi’yle girdiği aşk polemiği sonrası Ataizi’ne, “Ne dedin sen?” deyip tokat atması ise akıllarda kalan başka bir Ataizi olayıydı. Beş yıldızlı otelde yaşayan, özel şoförlü Jaguar’a binen, tam bir Hollywood starı gibi basına yansıyan Ataizi, aylık kazancının o yıllarda 40 milyar lira olduğunu açıklayarak da yine adından söz ettirdi.

OYA DOĞAN / MAGAZİN