Gündem Slogan atıp otobüsü yaktılar

Slogan atıp otobüsü yaktılar

Paylaş
Slogan atıp otobüsü yaktılar

Geçen yıl genç bir kızın yanarak ölmesine neden olan İETT'ye yönelik saldırılara bir yenisi eklendi

Kadıköy-Gülsuyu seferini yapan İETT otobüsü, saat 21.30 sıralarında, Maltepe Gülensu Mahallesi Mesut Caddesi'nde yüzleri maskeli bir grup tarafından önü kesilerek durduruldu.

Haberin Devamı

Gruptan bir kişi, elindeki molotofkokteyllerini aracın ön camına fırlattı. Bu sırada otobüs şoförü kapıları açarak yolcuların inmesini sağladı. Saldırganlar bir süre slogan attıktan sonra olay yerinden kaçtı. Otobüste çıkan yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Mahalle sakinleri evlerinden doldurdukları kovalarla otobüse su atarak yangını söndürmeye çalıştı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışması ile yangın tamamen söndürülürken otobüs kullanılamaz hale geldi.

Olay sonrası konuşan otobüs sürücüsü yolcu indirmek üzereyken 5 kişinin molotofkokteylleri saldırdığını, 15 yolcunu da açtığı kapıdan kendilerini dışarı atarak kurtardıklarını söyledi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Benzeri 8 Kasım 2009'de Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde gerçekleşen olayda otobüs içine düşen molotof kokteyli ile yanarak ağır yaralanan 17 yaşındaki Serap Eser hastanede hayatını kaybetmişti.

DHA