Spor Slovenya-Tunus maçına ilgi az

Slovenya-Tunus maçına ilgi az

Paylaş
Slovenya-Tunus maçına ilgi az

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın İstanbul ayağındaki (B) Grubu heyecanı Tunus-Slovenya maçıyla başladı

Abdi İpekçi Spor Salonu dolarken, salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, basketbolseverler sıkı bir aramanın ardından salon içine alındı. Tunus ile Slovenya oyuncuları ülke bayrakları eşliğinde sahaya çıktı.

Maçlar öncesinde çeşitli şovlar yapılırken, bunlardan en ilginci, seyircilerin alkışına göre skorboarda animasyon karakterinin smaç basket atması oldu.

Bu arada, İstanbul’daki ilk maça Sloven basketbolseverler daha fazla ilgi gösterdi. Salonun büyük bölümünde Slovenler yer aldı, Abdi İpekçi Spor Salonu adeta yeşile büründü.

Az sayıdaki Tunuslu taraftar da takımlarını desteklemek üzere salona geldi. İki takım taraftarları karışık bir şekilde otururken, mücadeleyi 6 bine yakın basketbolsever takip etti.

Öte yandan, (B) Grubu’nun ikinci maçında ABD ile karşılaşacak Hırvatistan’ın bazı taraftarları Slovenya-Tunus maçını da izledi. Slovenya kadrosunda Efes Pilsen oyuncusu Bostjan Nachbar ile Fenerbahçeli Gaspar Vidmar da yer aldı.

Haberin Devamı